ATV Hjälm Lagar

Som terrängfordon stiga i popularitet, så också, inte antalet ATV-relaterade skador och dödsfall. Många experter är överens om att rida en ATV är en farlig sport, och lagar har införts för att skydda ATV ryttare. Men, som med alla annan sport, måste deltagarna ha ordentlig skyddsutrustning --- hjälm kan betyda liv eller död. Vad gör en hjälm?

En hjälm är en ATV ryttare: s enda viktigaste verktyg, skydda ryttarens hjärna från svåra trauman. Hjälmar uppnå sina mål genom att sprida kraften av en inverkan på hela sin styva yttre skal. Om den första chocken är alltför svår, kommer hjälmen spricka i ett försök att absorbera så mycket av effekten som möjligt. Den återstående kinetiska energin absorberas av hjälmens liner, som vanligtvis består av stötdämpande polystyrenskum. Studier utförda av National Highway Traffic Safety Administration visar att en hjälm kan vara effektivt för att förhindra allvarliga hjärnskador med upp till 69 procent.
Behovet av ATV hjälm lagar

När skador och dödsfall har stigit, har NHTSA och Consumer Product Safety Commission genomfört studier för att fastställa orsaken till dessa olyckor. Resultaten av dessa studier visar att, liksom motorcyklister, är den primära skadan och /eller dödsorsak i en bandvagn olycksfall från skallskador. Dessutom, eftersom antalet barn skadas eller dödas när man rider en ATV fortsätter att öka, ökar behovet av uppdrag skyddsutrustning och ordentlig ryttare utbildning också.
State ATV Hjälm Lagar

Eftersom det inte är en federal lag som kräver användning av hjälm för ATV åkare, måste statliga myndigheter utföra hjälmlagar inom sina jurisdiktioner, främst placera den erforderliga hjälmanvändning på unga ryttare under 18 år. Stater med hjälm lagar kräver att förare och deras passagerare bära hjälm godkänts av den federala Dept of Transportation och ögonskydd vid alla tidpunkter. För närvarande 32 stater har någon form av hjälm lag, med Iowa endast kräver användning av en hjälm när man rider på statligt finansierade vandringsleder och parker. Eftersom denna tid, de återstående 18 stater som inte har någon typ av ATV hjälm lag på plats inkluderar Alabama, Arkansas, Colorado, Connecticut, Hawaii, Illinois, Indiana, Kansas, Maryland, Mississippi, Nebraska, Montana, Nevada, Ohio, Oklahoma, South Carolina, Vermont och Washington.
Barn och ATV Hjälmar

Även om många ungdomar ATV-modeller är utrustade med hastighetsberoende begränsa guvernörer och tenderar att vara mindre by design , många barn saknar den kompetens och erfarenhet som behövs för att hantera många av de situationer som uppstått när man rider. Olyckor, som ofta orsakas av ett barn som åker utanför deras kompetens, kan hända alltför lätt. Tyvärr är dessa olyckor slutar ofta tragiskt, med barn under 16 år står för nästan 20 procent av alla ATV-relaterade dödsfall. Tillsyn av en vuxen kan ge den säkraste miljön möjligt, men en riktig hjälm måste bäras för att förhindra en mindre olycka från att bli en mardröm.
Annat perspektiv

En studie av Cincinnati Childrens Hospital Medical Center undersökte ATV-skador inom delstaten Ohio under en sexårsperiod mellan 1995 och 2001. Dess studie fokuserade främst på skador som barn inblandade, avslöjar att skadan svårighetsgrad, ett anatomiskt poängsystem som används för att ge en övergripande värdering för patienter med multipla skador, av en helmeted och un-helmeted barnet hade lite signifikant skillnad. I studien konstateras att hjälmar inte ger någon betydande källa till skydd för barn ridning ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106462.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.