Hur man byter Sportster Brakes

introducerades i slutet av 50-talet, var Sportster en utformad som en högpresterande maskin som personifierad Harleys bad-boy image. Så tuff som dessa cyklar är, deras bromsbelägg kräver så småningom bytas ut. Gnissel bromsarna är ofta det första tecknet på att dynorna försämras. Om dina bromsbelägg är tunnare än en nickel, vara beredda att ändra på dem snart, men jobbet är mycket lättare än det verkar. Saker du behöver
insexnycklar eller uttag, SAE
hylsnyckel
5/16-tums skiftnyckel
Replacement bromsbelägg
Broms Spray
trasor eller handdukar

Visa mer instruktioner
främre bromsbelägg
1

bort den främre bromsok genom att skruva loss de två Allen-bultarna som håller fast oket till den undre gaffelben.
2

Dra bromsok mot baksidan av motorcykeln för att glida bort frambromsen rotorn. Spraya rotorn med broms renare för att ta bort smuts och skräp som kan ha fastnat under oket. Torka av bromsen renare genast med en ren trasa eller handduk.
3

Avlägsna 5/16-tums fästskruven och locket från baksidan av bromsok.

4

Dra bromsbelägg ur bromsoket. Ett bromsbelägg är inrymt i en större hållarbygeln. Tryck bromsbelägget ur hållaren för att ta bort det.
5

Tryck kolvarna på insidan av bromsok tillbaka med en platt skruvmejsel. Detta gör att kolvarna att återfå ett komplett utbud av rörelse för att förbättra bromsverkan och makt.
6

Placera en bromskloss i hållaren och skjut båda bromsbeläggen i bromsoket. Sätt tillbaka locket och dra åt bulten och skjut sedan bromsoket på frambromsen rotorn.
7

Skjut tjocklek på rotorn och över bromsbelägg och fäste och dra åt de två Allen- huvudet bultar.
8

Pump främre bromshandtaget att återuppbygga trycket i bromsledningen. Stanna när bromspedalen kräver ett fast tryck för att manövrera bromsen.
Bak Bromsbelägg
9

Ta bort de två Allen-bultarna som håller fast den bakre bromsok till swing arm.
10

Skjut den bakre bromsok från bromsrotorn genom att dra den mot framsidan av cykeln. Placera bromsoket åt sidan. Bromsbeläggen ska nu synas, vilar på båda sidor av rotorn.
11

Avlägsna bromsbeläggen från rotorn och rengör bromsok s monteringsfästet och rotorn med broms renare. Torka av renare omedelbart med en ren trasa eller handduk.
12

Placera nya bromsbelägg mot den inre och yttre ytan av bromsrotorn.
13

Tryck kolvar på insidan av bromsok tillbaka med en platt skruvmejsel. Detta gör att kolvarna att återfå ett komplett utbud av rörelse för att förbättra bromsverkan och makt.
14

Skjut tjocklek på rotorn och över bromsbelägg och fäste och dra åt de två Allen-head bultar.
15

Pump den bakre bromspedalen för att återuppbygga trycket i bromsledningen. Stanna när bromspedalen kräver ett fast tryck för att manövrera bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106076.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.