Honda CB175 Motorcykel Tuneup specifikation

Hondas CB175 var ett finkalibrigt version av Hondas berömda CB raden av små gatan cyklar, tillverkade mellan 1968 till 1973. Liksom alla centralbanker, var CB175 extremt pålitliga och behövde lite underhåll, men mindre CB motorer var lite petiga. Eftersom CB175 hade bara 175ccs av ​​förbränningsrum volym och bara två små förgasare, hålla en CB175 motor i topp form som krävs - och fortfarande kräver - lite mer uppmärksamhet än en större Honda skulle. Tuning är liknande till det av alla centralbanker, specifikt de övriga CB och CB-derivat inline tvillingar i slutet av 60-talet och tidiga 70-talet. En av de bästa tuning verktyg du kan ha är en bra eftermarknad handbok. CB-specifika online-forum kan fylla i kunskapsluckor i manualerna. Förgasare

Tuning gamla motorcyklar omfattar tre huvuddelar: förgasare tuning, tändningen och ventiltider. Förgasare, särskilt i mindre motorcyklar, är den mest sannolika platsen för dig att returnera din cykel prestanda till nästan nya. Medan du är där, kolla hela din gaspådrag och gasvajern montering. Med cykeln avstängd, gasa fullt, så låt gå, se till att det inte binder. Om den gör det, smörja kabeln. Nästa, se till att dina förgasare kan andas. Det betyder att de måste ha ett rent luftfilter. Om din cykel har eftermarknaden pod filter, rengör dem noga med carb renare, låt dem torka och ersätta dem. Byt ut luftfiltret (om det inte är en K & N filter, som du måste städa istället ersätta). Om din cykel körde väl innan tuneup och du inte har bytt platser (till en högre höjd eller annan fukt,) du sannolikt inte behöver byta munstycken. Luften skruven vridas 1-1/4 tum ut, och carb float nivå bör vara 21mm. Om du går hela vägen genom dina TuneUp steg och motorn är fortfarande inte går bra, inspektera bilderna för att se till att de är mekaniskt synkroniserade. Om de är, anser en sats förgasare ombyggnad. Du kan beställa dem genom en motorcykel återförsäljare.
Timing

nästa hög avkastning TuneUp steg är att ställa din timing. Till skillnad från moderna motorcyklar, gjorde CB175 inte använda elektronisk tändning, det hade poäng. Du behöver ett stroboskop. Ställ in punkten enheten på aktiemarknaden förväg. Medan du arbetar med tändningen, ta en titt på tändstiften. Du kan alltid städa upp dem, men om de är särskilt smutsig eller om det finns någon grop eller korrosion, byt ut dem. Avståndet ska vara .024 tum till 0,028 tum.
Ventiler

dubbla överliggande kam motorn, CB175 har två ventiler per cylinder. Över tiden, speciellt med högvarviga motorer, kommer delar slits i din kamaggregatet. Med ett bladmått, kontrollera dina ventilspel: .002 tum på insug och avgas Addera General Inspection

Du har ställa de tre viktigaste sakerna som kommer att. returnera bra prestanda. Nu se till att allt annat fungerar bra. Kontrollera dina däck för slitbanan slitage, spruckna sidoväggar och ordentlig inflation. Inspektera dina bromsbelägg trumma och byt ut dem om de är slitna. Inspektera din framgaffel tätningar. Du kan behöva byta ut dem om det finns läckage. Om de känner att de är fungerar bra, kan du rengöra dem bara noga och reinspect efter lite användning. Titta på din kedja och drev. Kontrollera om det finns hinder, smörjning och nötning. Nu, kontrollera dina vätskor: motorolja och bromsvätska. Om cykeln har suttit en lång tid (månader) och du har gjort alla ovanstående arbetsuppgifter men dina CB175 fortfarande inte startar lätt och kör bra, byt ut det gamla bränslet med nytt bränsle.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108628.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.