Hur hänga Bromsbelägg på en 2004 Yamaha YFZ450

Byta din 2004 Yamaha YFZ450 s bromsbelägg, vare sig det främre eller bakre, är en uppgift som du kommer att hitta dig själv att utföra under den tid din all-terrain fordon. För att göra detta måste du ta bort ATV bromsok, kolv-liknande enheter som klämmer runt maskinens bromsskivor, för att komma till bromsbelägg. Medan du behöver inte en stor teknisk förmåga att fullgöra denna uppgift, som har viss erfarenhet av din YFZ450 s bromskomponenter och hjul hjälper. Räkna med att spendera minst 15 minuter för att ersätta en enda uppsättning bromsbelägg. Saker du behöver
Jack
12, 14 och 17 hylsor mm
Breaker bar
Hylsnyckel
Plastslang
Oljetråg
8 mm nyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg
1

Park ditt YFZ450 på nivå arbetsområdet och spärra parkeringsbromsen. Lossa de främre hjulens muttrarna med en 17-mm hylsa och en breaker bar för ökad hävstångseffekt. Placera en lämplig domkraft under motorn för att lyfta framhjulen från marken.
2

Skruva båda framhjulen "muttrarna helt med en 17-mm och en hylsnyckel. Dra hjulen från ATV främre navet för att komma till främre bromsoken. Addera 3

Skruva den vänstra främre bromsok s bultar med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel och lyft sedan tjocklek av sitt fäste och den vänstra bromsskivan. Skruva bromsbelägget fästskruvar från den yttre ytan av bromsok med en 12-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bromsbeläggen ut från botten av bromsoket. Tryck bromsbelägget s låsfjäder tillbaka i bromsoket, inför dess flikar nedåt, om klippet faller ur bromsoket.
4

Tryck en längd plastslang över bromsok s blöda munstycke, som ligger på toppen av bromsoket. Placera den fria änden av plaströret i ett oljetråg. Lossa bleed munstycket ett kvarts varv med en 8-mm skiftnyckel. Nå i botten av bromsok med pekfingret och skjut metall kolvar helt i caliperhuset. En liten mängd bromsvätska kommer ut i plaströr på denna punkt. Dra åt bleed munstycket med din 8-mm nyckel och ta bort slangen. Torka bort all spilld bromsvätska med en butik handduk.
5

Sätt i en ny uppsättning av bromsbelägg i botten av bromsok, placera bromsbelägg med större metall fästplattan mot den yttre kanten av bromsoket. Sätt bromsbelägg fästskruvar i bromsoket och genom de hängande hål skurna i båda bromsklossarna "metall uppbackning. Dra bromsklossen fästskruvar till 13 foot-pounds med en 12-mm hylsa och en momentnyckel.
6

Skjut vänster bromsok över vänstra bromsskivan och på dess fäste. Skruva bromsok s fästbultar på plats och dra dem till 20 foot-pounds med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel.
7

tillbaka höger bromsok trampdynor, enligt den metod som beskrivits ovan. Montera båda framhjulen på ATV FRAMHJULSNAV och dra hjulens muttrarna med 32 foot-pounds med en 17-mm hylsa och en momentnyckel. Avlägsna domkraften från under motorn och sänk framhjulen till marken.
Bakre bromsbelägg
8

Skruva den bakre bromsok s bultar från den vänstra sidan av din YFZ450 bakre svängarm, med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bromsok från den bakre bromsskivan.
9

Lossa både bromskloss fästskruvar från höger sida av bromsok med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel och dra sedan bromsbeläggen ut från botten av bromsoket. Om metallen bromsbelägg fjäderklämman faller ut med bromsbelägg, Sätt tillbaka fjädern klipp i bromsoket, med dess flikar nedåt.
10

Tryck en längd plastslang över bromsok s bleed munstycke, ligger på toppen av tjocklek. Placera den fria änden av plaströret i ett oljetråg. Lossa bleed munstycket ett kvarts varv med en 8-mm skiftnyckel. Nå i botten av bromsok med pekfingret och skjut metall kolvar helt i caliperhuset. En liten mängd bromsvätska kommer ut i plaströr på denna punkt. Dra åt bleed munstycket med din 8-mm nyckel och ta bort slangen. Torka bort all spilld bromsvätska med en butik handduk.
11

Dra metall shims från baksidan av bromsbeläggen och placera dem på din nya bromsbelägg. Placera bromsbeläggen i bromsoket och tryck den uppåt mot våren klippet. Sätt i bromsbelägget fästskruvar genom den högra sidan av bromsok och genom de hängande hål utskurna på bromsbeläggen 'metallstomme. Dra fast bultarna till 13 foot-pounds med en 12-mm hylsa och en momentnyckel.
12

Skjut bromsoket över den bakre bromsskivan och på dess fäste på vänster sida av ATV bakre svängarm. Skruva bromsok s bultar på plats och dra dem till 22 foot-pounds med en 14-mm hylsa och en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110953.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.