Hur man identifierar motorcykeldelar

För första gången ryttare, som önskar att få på din cykel och cykla kan dämpas av oerfarenhet. Att veta hur din cykel fungerar kan vara lika viktigt som att veta hur man ska rida den. Innan du ser över din cykel, parkera den på ett område där du kan enkelt och säkert gå runt det. Du bör också hänvisa din manual om du har en specialiserad eller ovanlig modell av cykel eftersom vissa delar kan finnas i icke-standard ställen. Instruktioner reservdelar däck och hjul
1

stå bakom din motorcykel och lokalisera främre och bakre däck. I mitten av varje på höger sida, lokalisera metall-färgade skivor. Detta är din främre och bakre bromsarna.
2

Titta på de främre skivbromsar sedan visuellt följa staplar som sträcker sig uppåt. Dessa är dina chocker, och tillsammans utgör din framgaffel.
3

Inspektera höger sida av bakhjulet och hitta metall stång som sträcker sig från mitten av hjulet mot mitten av cykeln. Detta är swing arm, som fungerar som back suspension.
4

Stå framför cykeln och utseende mellan stolpar i framgaffeln precis ovanför hjulet för en böjd bit målad metall som täcker däcket. Detta är framskärmen.
Controls
5

Sitt på stolen av din motorcykel och titta på den vänstra styret. Spaken fäst greppet är kopplingen, vilket gör att du kan växla.
6

Titta till höger om kopplingshandtaget. Du kommer att se tre knappkontrollerna på styret. Den översta knappen är det hög /halvljus strömbrytare. Den andra knappen är Blinkersomkopplaren, och den tredje knappen är hornet.
7

Följ kurvan på styret tills du ser en till tre cirkulära rattar, dvs mätare. Din motorcykel kommer att ha minst en hastighetsmätare, en gas mätare och ett oljetryck indikator. Det kan också ha en varvräknare. Vissa moderna motorcyklar kan ha en datorskärm som visar all denna information i mitten av styrsystemet, och andra kan ha en mätare som visar all denna information.
8

tittar under mätdon för tändning nyckelhålet. Inte alla motorcyklar har tändningsnycklar på styret. Vissa kan vara placerad på den vänstra sidan av motorcykeln på ramen nära bensintanken.
9

Följ styret åt höger tills du ser en andra uppsättning knappar. Den översta knappen är motorn cut-off switch, vilket kommer att minska strömmen till motorn. Den andra knappen är elstart switch, som du trycker på för att dra runt motorn.
10

Titta ovanför den högra styret och hitta spaken. Detta är den främre bromsarmen.
11

Vrid högra styret. Det kommer att vända. Detta är gasen och styr mängden gas som går till motorn.
12

Flytta din vänstra fot upp på fotstödet. Titta framför foten och du kommer att se för växelspaken.
13

Titta på den högra sidan av din cykel på fotstödet och ser precis framför den. Du kommer att se den bakre bromspedalen som styr den bakre skivbromsen.
Powerhouse
14

titt nedan styret på triangulära eller ovala struktur strax nedanför dem. Detta är din bensintank, vilket kommer att ha en cirkulär, metall tanklocket med ett nyckelhål.
15

Klättra av cykeln och gå framför den. Titta ovanför fender, bakom framgaffeln för att hitta den platta som liknar baksidan av en luftkonditionering. Detta är kylaren.
16

Titta bakom kylaren och du kommer att se rören som leder avgaserna från motorn ur motorcykeln. Dessa rör kommer kurvan runt motorn. Följ dem tills du ser dem komma ut under sätet på cykeln kopplad till ett stort metallrör. Detta är ljuddämparen. På utsidan av ljuddämparen, kommer du att se en metallskärm, denna värmesköld skyddar föraren och passageraren från värmen i avgaserna
17

titt bakom avgasrören på framsidan av. cykel för en metall massa som har 3:58 räfflade, fyrkantiga bitar av metall. Detta är din motor. Det är oftast placerad direkt under sätet på din motorcykel i mitten av cykeln.
18

Kontrollera under motorn på din motorcykel för att hitta en cirkulär metall fack. Detta är överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107380.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.