Hur man installerar en manuell Cam Kedjespännare på en 2003 Yamaha R1

Kedjan används för att slå en 2003 Yamaha R1 kamaxlarna hålls under konstant spänning genom en fjäderbelastad automatisk spännare, håller kamaxlarna synkroniserade med motorns timing. Så småningom kommer spännaren lossna och skapa slack i kedjan, vilket orsakar en oroande klicka eller knacka ljud. Om det lämnas untended, kommer kedjan att kamaxlarna att halka och kasta av R1 timing. En eftermarknaden manuell cam kedjespännare, dock inte kommer att lossna med tiden bär på. Medan vissa regelbunden uppmärksamhet behövs för att hålla kammen kedjan korrekt inställd, risken av kammen kedjan glider minskas. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
Hylsnyckel
12 och 17 mm hylsa
Visa fler instruktioner
1

Park ditt R1 på sin kick stå och låt den svalna i minst 30 minuter.
2

Ta bort den högra mellersta och nedre kåpor från din R1, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
3 < p> Ta det mindre locket från motorns högra vevhuslock, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bort kåpan för att komma åt motorns vevaxel drevet.
4

Vrid vevaxeldrevet medsols med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa tills T märket tryckt på framsidan av drevet är i linje med timing hack ovanför drevet.
5

Ta beståndet automatiska spännaren från motorn, placerad bakom den högra sidan av cylindrarna, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra spännaren och dess packning av motorn.
6

Vrid den manuella spännaren s justerbulten moturs för hand tills den har dragits tillbaka helt. Placera den manuella spännaren och den ursprungliga spännaren packningen mot motorn. Skruva fast original spännaren s montering bultar genom den manuella spännaren och in i motorn, med en 5 mm insexnyckel.
7

Vrid justerbulten medsols med en hylsnyckel och 12 mm hylsa, medan långsamt roterar vevaxel drevet medsols med en 17 mm hylsa. Tillbaka spännaren s justerbulten ett kvarts varv moturs när du känner ett visst motstånd. Dra justerbulten s låsmuttern mot kedjespännaren kropp med en 12 mm nyckel.
8

tillbaka det lilla locket på motorns högra vevhuslock, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Sätt tillbaka den högra mellersta och nedre kåpor på din R1, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110822.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.