Hur du justerar kedjan för en 2003 Yamaha Raptor ATV

Din 2003 Yamaha Raptor 660 använder en motorcykel-typ kedjan att överföra kraften från motorn till ATV bakhjulen, vilket gör off-road ATV åkare att snabbt förändra maskinens utväxling för att passa de förändrade förhållanden som råder på tävlingsbanan. Dock måste kedjan hållas under en viss mängd spänning för att hindra den från att glida av dreven eller skada motorn. Mer specifikt kommer kedjan att bli hårdare vid en viss punkt, som måste användas för att avgöra hur mycket kedjan måste lossas eller dras åt. Saker du behöver
Jack
14 mm socket
Hylsnyckel
Skjutmått
12 mm kombination skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft de bakre hjulen från marken med hjälp av en domkraft. Snurra bakhjulet för hand tills navmuttrarna är synliga genom kylhålen skurna i bakbromsen rotor, som ligger på höger sida av den bakre svingarmen. Lossa navmuttrarna, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.
2

Crouch bredvid den vänstra sidan av ATV, nära kedjan. Snurra bakhjulen långsamt med en hand samtidigt som du trycker ner den övre strängen av kedjan för att lokalisera kedjans snävaste punkten. Snurra hjulet för att positionera den snäva punkten i mitten av strängen.
3

Tryck kedjan ner vid sin snävaste punkt och mät kedjans slack, eller avståndet kedjan rör sig när man trycker , med hjälp av ett skjutmått. Helst ska kedjeslack inte vara mindre än 1,18 inches, inte större än 1,77 inches.
4

Lossa kedjan muttrarna spännare lås på båda sidor av svingarmen, vänd mot framsidan av ATV, med hjälp en 12 mm kombination skiftnyckel. Vrid båda bultarna Kedjespännare medurs i ens vänder öka kedjeslack, om kedjeslack mätningen är mindre än 1,18 inches, med en 12 nyckel mm kombination. Vrid spännaren bultarna moturs för att minska kedjeslack, om kedjeslack mätningen är större än 1,77 inches. Kontrollera återigen den kedjeslack och göra justeringar efter behov.
5

Kontrollera den bakre navet anpassningen, med hjälp skårorna skurna i toppen av de bakre nav på båda sidor av svingarmen. Båda spåren måste anpassas till motsvarande position märken präglade in i toppen av baksvingen. Vrid skruven kedjespännaren på lösaste sidan av baksvingen tills båda naven är korrekt riktade.
6

Kontrollera igen kedjespänningen. Spänn kedjan muttrarna spännare lås mot svingarmen, om kedjespänningen är inom 1,18-tum till 1,77 tum sortiment och de bakre naven är inriktade. Dra navmuttrarna på höger sida av svingarmen till 65 foot-pounds, med en momentnyckel.
7

Avlägsna domkraften och fälla de bakre hjulen på marken.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111532.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.