Lägga till dubbla strålkastare till en Honda Rebel

Medan de flesta cruiser-stil motorcyklar använder en enda strålkastare, kan en företagsam Honda Rebel ägare bryta sig loss från normen genom att installera ett dubbelt strålkastarsystemet. Inspirerad av urbana Streetfighter-stil motorcyklar, dubbla strålkastare förmedla en aggressiv look till en anpassad Rebel. Även dessa lampor var en gång knåpat ihop från Extraljus och hand-tillverkade fästen, många eftermarknaden företag som producerar dubbla strålkastare kit som lätt bulten på motorcykeln. Vissa elektriska arbete krävs för att skarva de strålkastarna i motorcykeln ' s belysningssystem. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel och uttag
Dual pannlampan
Fork-monterade strålkastare fästen
Elektrisk testlampa
Avbitartång
Kabelskalare Elektrisk tråd
KRYMPSLANG
Kvinna flatstift
Crimpverktyg
Värmekanon
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur strålkastaren. Avlägsna skruven från det nedre högra sidan av strålkastaren skalet med en stjärnskruvmejsel. Lyft botten av strålkastare ' s täckring uppåt tills hela ringen och glödlampan kan dras bort från strålkastarens skalet. Dra ur elkontakten från glödlampan.
2

Demontera strålkastaren skalet från framgaffeln. Leta upp ekollon muttern som håller strålkastaren till botten av framgaffeln ' s nedre gaffelkronan. Ta ekollon muttern med en hylsnyckel. Dra strålkastaren uppåt och ut ur den undre gaffelkronan.
3

Installera den nya dubbla strålkastare ' s fästen på vardera av de främre gafflarna ' Rören mellan övre och undre gaffelkronan. Justera fästena till önskad höjd på gaffelbenen och dra åt fästskruven med en stjärnskruvmejsel.
4

Montera nya dubbla strålkastare montering på framgaffeln. Använd en hylsnyckel för att sätta in och dra åt bultarna genom gaffel-monterade konsolerna och in i strålkastare församling.
5

Använd ett test ljus för att avgöra vilka trådar på strålkastaren ' s elektriska kontakten är för helljus, halvljus och jordledning. Typiskt är den svarta marken. Märk trådarna med en bit maskeringstejp och en märkpenna.
6

Skär kontakten bort från strålkastarens ' s ledningar med hjälp av en avbitartång. Strip minst en 1/4-tums isolering från varje tråd med en kabelskalare. Använd en lång tråd för att mäta hur mycket extra tråd kommer att behövas för att utvidga strålkastaren kablarna till den nya dubbla strålkastare församling ' s lampor. Skär fyra individuella bitar av tråd enligt denna mätning och strippa en 1/4-tums av isoleringen från ändarna av trådarna.
7

Löd förlängningen kablarna till strålkastare ledningar, fästa två trådar till den ursprungliga strålkastare jordledningen. Samla samman trådarna, gruppering av halvljus tråd med en av jordkablar och helljus-tråd med återstående jordkabeln. Slip en längd av krympslang över båda grupperna av trådar.
8

Bifoga kvinnliga flatstift till ändarna på varje tråd och pressa dem på plats med hjälp av ett pressverktyg. Krymp slangen med värme tillförs från en värmepistol. Anslut lämpliga ledningar till strålkastare lökar, glider den kvinnliga flatstiftet över glödlampan ' s stift.
9

Slå på motorcykeln ' s tändningslåset och växla mellan hög och halvljus för att se till att strålkastarna fungerar. Kontrollera att alla anslutningar är monterade på rätt sätt om strålkastaren inte fungerar som avsett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107320.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.