Hur Fastsurrning en Sportbike i en pickup säng

Tyvärr, du kan inte alltid rida din motorcykel till varje plats du behöver gå. Med hjälp av en släpvagn eller en pickup för att flytta din cykel är nödvändigt i många situationer. Detta kan vara en skakande upplevelse, men om du inte har rätt material, eftertanke och tålamod. Lastning och binda ner en sportbike är lättare än en kryssare på grund av lägre vikt, men extra försiktighet krävs för att förhindra skador på plast karosseridelar. Saker du behöver
spärr spännband
Stoppkloss
Liten kvadrat av plywood
Ramp
Visa fler instruktioner
Ramp Setup
1

Skaffa en ramp som når bakluckan på din pickup. Det finns kommersiellt tillgängliga ramper, men det är möjligt att bygga din egen. Vissa ramper kan vika och är bekväm att transportera.
2

Kontrollera att rampen är klassad för vikten av din motorcykel. Aluminium ramper byggda för smuts cyklar inte kan hantera vikten av din specifika motorcykel. Din bil på plan mark
3

Park utan någon lutning eller nedgång. Flytta alla grus bort från botten av rampen.
4

Placera rampen i mitten av din baklucka. Addera Laddar Motorcykel
5

rida långsamt motorcykeln uppför rampen. Bara göra det om du känner dig säker och bekväm med låg hastighet ridning eftersom att tappa balansen i detta skede kan bli katastrofala. Om du inte är bekväm eller har en särskilt brant ramp, har en vän stadig motorcykeln på ena sidan, och du på den andra. Sakta vandrar motorcykeln uppför rampen och upp på flaket.
6

Stoppa motorcykeln långsamt när du är fullt i pickup sängen. Beroende på storleken på sängen, kan du behöva positionera motorcykeln rakt på, eller på en diagonal för korta sängar.
7

Placera framhjulet i en chock (om du har någon) och säkra den. Om du inte har en chock, kan du använda en bit 4-by-4 block till vila mellan däcket och framsidan av pickup sängen. Innan du hämtar ut motorcykeln, placera det lilla torget i plywood ner på sängen för att skydda sängen från vikten av cykelställ.
Tying Down Motorcykel
8

Fäst S-krokar av ena änden av varje tie-down-rem till en fast punkt på motorcykeln. De bästa platserna är ramdelar och handtag. Välj platser där tie-down remmen inte skaver mot eller kroppen skada plastskivor. Använd två remmar framtill och två remmar i ryggen.
9

Fäst S-krokar av de andra ändarna av banden till fasta fästpunkterna på din pickup säng. Långsamt spärrfunktion banden så det finns lätt spänning på alla band. Stegvis öka spänningen på alla remmar lika tills motorcykeln är rakt upp och ner i sängen.
10

Öka spänningen ytterligare så att cykeln dras ned mot pickup sängen. Du kommer att märka av suspensionen på din motorcykel också dras nedåt. Detta är viktigt så att hakarna inte kommer ångra när du kör över några gupp under transporten. När cykeln är bunden fast, se till att inga lösa ändar banden kommer att fladdra i vinden och repa din motorcykel.
11

säkert rem din ramp ner i pickup sängen så att den gör inte röra sig under transporten. Efter att ha nått din destination, sakta lossa spänningar och Parkera motorcykeln på stativ när du arbetar för att ta bort banden. Följ den omvända för lastning förfarandet för lossning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108709.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.