Hur du ändrar oljefilter på en Bandit 1200

Byta din Suzuki Bandit 1200-talet oljefilter med varje oljebyte är avgörande för den fortsatta driften av din motorcykel. Under normala driftsförhållanden, förhindrar oljefiltret stammarna eventuellt skräp eller föroreningar inom motorcykelns oljeförsörjning och det från att orsaka skador i motorn. Om de lämnas därhän, kan uppbyggnaden av skräp minska oljeflödet och svälta motorn på olja. För att förhindra att detta problem uppstår, har Suzuki bildat en spin-on filter typ olja för att förenkla oljefiltret föränderlig process. Var noga med att värma upp motorn och tappa ur oljan innan denna uppgift. Saker du behöver
17 mm socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Momentnyckel
Cap-stil oljefilternyckel
Oljefilter
10W40 motorolja, 4 kannor
Shoppa handdukar
Fönsterputs bespruta
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång under tre minuter. Detta kommer att värma oljan i motorn, låta den rinna av helt under en kortare tidsperiod. Stanna motorn och lyft upp motorcykeln på sin centralstödet.
2

Avlägsna oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn. Placera ett oljetråg direkt under oljeavtappningspluggen på undersidan av motorn. Ta bort avtappningspluggen med en 17 mm hylsa och låt oljan rinna av helt. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt den till 16 Nm. med en momentnyckel.
3

Leta oljefiltret på vänster sida av framsidan av motorn bakom avgas header rören. Använda ett cap-stil oljefilternyckel bifogas en hylsnyckel, skruva loss oljefiltret från motorn och släng det.
4

Förbered det nya oljefiltret, applicera ett tunt lager 10W40 motorolja till oljefiltret inre O-ringen. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret två hela varv med en oljefilternyckel.
5

Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk. Spraya avgas header rören med fönsterputs och torka av med en ren handduk, för att förhindra rök från oljerester.
6

Lägg upp till 3.7 liter färska 10W40 motorolja genom oljepåfyllningen på höger sida av motorn. Torka bort eventuellt utspilld olja med en ren handduk, och skruva tillbaka oljan påfyllningslocket på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107277.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.