Hur man byter gaffeln förseglingar av VTX 600 Shadow

Den VT600 Shadow VLX är en cruiser-stil motorcykel produceras av Honda 1988-2007. Liksom de flesta moderna motorcyklar, är skuggan försedd med ett par teleskopiska hydrauliska ben framgaffeln. Dessa gaffelbenen är fyllda med en tjock olja som minskar stötar som genereras av ojämna vägbanor. Oljan hålls på plats av en tätning mellan den övre gaffeln röret och den nedre gaffelförbindningen reglaget. Dessa tätningar kan spricka med tiden, vilket gör att slick gaffel oljan att läcka ut framhjulet. Gaffelbenen måste avlägsnas och demonteras för att ersätta packboxläckage. Saker du behöver Kundservice lift
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel och uttag
bungee rep
skiftnyckel satt
Gummi-Jawed skruvstäd
Olja fånga pan
Nedre hållare pipe Tool Review insexnyckel ställa
Flat skruvmejsel
Gaffel olja
gaffeltätning
stödring
gaffeltätning föraren
Dammtätning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Montera motorcykeln på en tjänst hiss.
2

Ta bort den främre bromsok från vänster gaffelben, med hjälp av en hylsnyckel. Skjut bromsok utanför bromsrotorn och hänga den från styret, med ett bungee rep. Addera 3

Skruva hastighetsmätaren kabeln monteringsbulten, ligger på vänster sida av framhjulet, med en stjärnskruvmejsel. Dra hastighetsmätaren kabeln ur hastighetsmätarskruven.
4

Lossa axelns nypa bultar på båda nedre gaffelbenen, med hjälp av en insexnyckel. Dra framaxeln ur gaffelbenen och framhjulet. Sänk hjulet till marken och rulla bort från motorcykeln. Unbolt framskärm från de nedre gaffelbenen. Lossa gaffel caps ben topp, med hjälp av en skiftnyckel. Inte helt skruva av locken vid denna tid.
5

Lossa de övre och nedre gaffel bultar klämma nypa, med hjälp av en hylsnyckel. Lossa främre blinkers mount nypa bultar. Dra gaffelbenen ur gaffelaggregat, med en nedåtgående vridande rörelse. Skjut de främre blinkers av toppen på gaffelbenen.
6

Placera en av gaffelbenen i en gummi-Jawed skruvstäd. Tryck bestämt nedåt på övre locket och skruva av locket helt. Dra spacer, bricka och gaffel våren ur gaffelben. Ta gaffelben ur städet och håll den över en olje catch pan. Häll ut gaffeln oljan medan pumpa övre gaffel röret.
7

Montera gaffeln benet horisontellt i skruvstäd. Skjut en botten verktygshållare röret i gaffeln benet och pressa det hårt mot den nedre gaffelben. Skruva bort bulten från botten av den nedre gaffelben, med hjälp av en insexnyckel. Dra de nedre verktygshållaren rör, gaffeln kolven och rekyl våren ur gaffeln benet.
8

Bänd dammet tätningen och tätningen stoppringen från toppen av den nedre gaffelben, med hjälp av en platt skruvmejsel. Tryck den övre gaffel röret i nedre gaffelben, dra sedan ut gaffeln röret ut kraftfullt. Upprepa tills gaffeltätning och övre gaffel röret är fria från den nedre gaffelben. Dra bit olja lockout av den nedre gaffelben.
9

Slip oljetätningen och säkerhetskopiera ring upp och av gaffeln röret. Coat en ny gaffeltätning med gaffel olja, skjut sedan nya uppbackning ringen och olja sigill på gaffeln röret, vänd mot den sida av den markerade ytan av oljan tätningen uppåt. Coat toppen av den nedre gaffelben, olja låset bit och botten av gaffeln rör med gaffel olja, tryck sedan på gaffeln röret i nedre gaffelben.
10

Skjut rebound våren och gaffel kolv i gaffeln rör, följt av den nedre hållaren röret. Skruva in bulten i botten av den nedre gaffelben, dra åt den till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Kör gaffeltätning in i den nedre gaffelben, använder en drivrutin gaffeltätning. Stanna när låsringen spåret är synligt. Snäpp den kvarhållande ringen på plats. Coat läppen av en ny damm tätning med gaffel olja, skjut den på plats över toppen av den nedre gaffelben.
11

Avlägsna gaffelben från skruvstäd och håll den i upprätt läge . Fyll gaffelben med 8.9-uns av gaffel olja, sedan långsamt pumpa gaffel röret för att frigöra några luftbubblor. Häll ytterligare 8 uns av gaffel vätska i gaffeln röret, sedan pumpa gaffeln igen. Komprimera gaffeln röret helt och håller den på plats. Mät nivån gaffel oljan med hjälp av en 4,4-tums längd av tråd. Gaffeln Oljan ska vara exakt 4,4 inches från toppen av gaffeln röret. Tillsätt olja som behövs för att höja oljenivån.
12

Släpp gaffel röret och skjut gaffeln fjädern på plats med tätt lindade delen uppåt. Placera brickan och distansen i gaffelben, sedan skruva upp locket på plats. Dra åt locket till 17 foot-pounds.
13

Byt återstående gaffeltätning ben olja, med samma metod.
14

Skjut gaffelbenen in i gaffelaggregat , dra sedan åt de undre skruvarna klämma nypa till 36 foot-pounds. Dra åt de övre skruvarna klämma nypa till 17 foot-pounds. Sätt tillbaka framskärmen på de nedre gaffelbenen. Lyft in framhjulet i plats och skjut den främre axeln genom båda gaffelbenen och framhjulet. Dra åt axel nypa bultar till 16 foot-pounds.
15

Skjut den främre bromsok över bromsen rotor och på den vänstra nedre gaffelben. Dra bromsoket bultar till 22 foot-pounds. Skjut hastighetsmätaren kabeln till framhjulet hastighetsmätarskruven. Skruva fast bulten på plats.
16

Sänk motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111712.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.