Hur man använder epoxifärg på en motorcykel

epoxifärger skapar ett mycket tåligt skal som skyddar metallbågar motorcykel från flisning och nedsmutsning. Dessa färger är mycket populära bland dem som vill återställa motorcyklar eller måla en nybyggd egen chopper. Epoxifärger kräver noggranna förberedelser och tillämpning för att säkerställa en stabil anslutning till ramen och en jämn beläggning. Epoximålad ramar kan vara mycket vacker, speglar ett jobb fabriken färg, och mycket motståndskraftig mot rost och korrosion. Saker du behöver
1000-grit sandpapper
2000-grit sandpapper
Avfettaren
Automotive epoxigrund
Vatten mister
diskmedel
epoxifärger
Visa fler instruktioner
1

Sand bort eventuell rost eller återstående färg på ramen med grova 1.000-slippapper. Om detta är en ny motorcykel, sand lätt att ge en grov yta för vidhäftning av primer.
2

Spraya slipat ram med ett avfettningsmedel för att ta bort eventuellt skräp eller små bitar av sand som kan finnas kvar från den slipprocess.
3

Skölj av avfettningsmedel och inspektera ramen. Det borde nu vara fri från rost, skräp, smuts och andra främmande föroreningar.
4

Applicera två eller tre jämna drag av fordonsindustrin epoxy primer. Låt varje lager torka innan nästa. Grundfärgen bör hålla sig lätt till den slipade ramen och gör en utmärkt bas för din epoxifärger.
5

Fukta ramen med en spray mister. Detta är det första steget i en process som kallas våtslipning. Våtslipning skapar en mycket jämn yta för din epoxy färgskiktet.
6

Jämna den våta primern med 2.000-slippapper. Slutresultatet bör vara en mycket smidig lager av primer som är klar för målning.
7

Tvätta grundade ram med ett milt diskmedel. Detta tar bort alla små bitar av sand eller primer kvar från våtslipning. Skölj tvättmedel från ramen.
8

Spraya epoxifärg på i jämnt lager. De flesta epoxifärger kommer att ha en specialiserad munstycke för sprutning, eller så kan du använda en professionell pistol kvalitet färg eller löstagbara munstycket. Som med primer, låt varje lager torka innan nästa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106537.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.