Hur att avkoda VIN för en BMW motorcykel

The Vehicle Identification Number (VIN) på BMW motorcyklar som tillverkats efter 1980 är en 17-teckenkod som kan berätta en hel del om ditt fordon. VIN innehåller sådan information som märke och modell, tillverkningsår, där fordonet monterade och vilket nummer det var utanför linjen på den platsen. Du kan använda ett antal olika webbplatser för att helt avkoda VIN kostnadsfritt. Om motorcykeln byggdes före 1981, kan BMW hjälpa dig att avkoda VIN. Instruktioner
1

Lokalisera VIN. Beroende på årsmodell av motorcykeln skulle VIN stämplas på styrhuvudet, på nedre högra av utformningen röret eller under den högra cylindern. Det kan också hittas på motorcykelns titel.
2

Se de första tre tecknen är "WB1." Detta betecknar fordon som en tysk BMW motorcykel. Den fjärde till åttonde tecknet kommer utse modellen, inklusive motortyp. Den nionde tecknet är en kontrollsiffra för att säkerställa att varje VIN är unikt. Den 10: e tecknet anger modellåret (se Resurser för en årsmodell diagram). Den 11: e tecknet anger det slutmonteringsfabriken medan tecknen 12 till 17 är ett unikt serienummer för fordonet.
3

Använd BMW: s "CPO Model Search" (se länk i Resources nedan) att helt avkoda VIN. Välj "Alla Preowned" och ange VIN längst ner till vänster i sökfältet. Om du inte hittar resultat där, gör en sökning på Internet för "BMW motorcykel VIN dekoder." Många sökresultaten kommer upp, men Motoverse.com ger en BMW motorcykel VIN avkodare gratis (se Resurser).
4

Ring BMW kundtjänst på 1-800-831-1117. Om din motorcykel gjordes före 1981, kommer VIN ha 10-12 tecken och kommer sannolikt inte att vara sökbara med hjälp av källor på nätet. Den kundtjänst kommer att kunna hjälpa dig avkoda VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109757.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.