Hur man tar bort en motorcykel Bakre Rim med en axel

Axel-drivna motorcyklar har ett rykte om att vara så gott som underhållsfri, mycket tack vare den fristående drivaxel som förvandlar bakhjulet. Medan drivaxeln själv inte kan kräva mycket uppmärksamhet, kan ta bort bakhjulet för däckbyte vara en förbryllande affär för en gör-det-självare som är mer bekant med en traditionell kedjedrift setup. Lyckligtvis är själva processen att ta bort hjulet mycket enklare än det verkar, så att hjulet kan gled av snabbt med en minimal mängd av krångel. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Breaker bar
Motorcykel stativ
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sin kick stand. Med hjälp av en hylsnyckel, lossa de bakre bultarna axliga nypa på svingarmen. Lossa bakaxelns låsmuttern med en hylsa fäst en breaker bar för ökad hävstångseffekt.
2

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står, om sådan finns, eller använda en motorcykel står att lyfta bakhjulet off av marken. Ta bort bakaxelns låsmuttern helt.
3

Stötta bakhjulet med ena handen, och dra bakaxeln ur svingarmen. Sänk den bakre bromsok från hjulet och svingarmen. Ta bort alla distanser från bakhjulet.
4

Dra det bakre hjulet från drivaxeln. Sänk hjulet till marken när hjulet är helt lossnar från drivaxeln. Sätt tillbaka bakhjulet efter omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107376.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.