Hur man byter nyckeln till en Yamaha V Star 650

Vid leverans från återförsäljare, är en Yamaha V Star 650 är försedd med ett par startnycklar och en metallbricka med en nyckel kod. Koden gör att V Star ägare för att beställa en ny uppsättning nycklar anpassade till motorcykelns tändningslås ifall de är förlorade. Men den viktigaste koden taggen är lätt förlorad, särskilt om motorcykeln köpt används. Som en extra form av försäkring, är den viktigaste koden också tryckt i tändningslåset bostäder, som kan tas bort och tas till din Yamaha återförsäljare för att kontrollera att du är motorcykelns rättmätiga ägare. Saker du behöver
10 mm hylsa
Hylsnyckel
4 mm insexnyckel
12 mm hylsa
Electric drill
1/4-tums borr
Två 10 x 20 mm Allen bultar
Semi-permanent gänglåsning självhäftande
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort passagerar och ryttare säten från motorcykeln med en 10 mm uttag och en hylsnyckel.
2

Ta bort alla tre bultarna som fäster hastighetsmätaren bezel till bränsletanken med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lyft hastighetsmätaren bort av bränsletanken, dra ut de elektriska kontakterna.
3

Ta bort bultarna på vardera sidan av den nedre bränsletankens fäste, beläget vid foten av bränsletanken, med en 12 mm hylsa. Vrid ventilen bränsletanken, som ligger under den vänstra sidan av tanken, till "Av". Lyft basen av bränsletanken bort av motorcykelns ram, dra bränsleslangen off av ventilen med en tång. Dra bränsletanken bakåt av motorcykeln tills den kan tas bort helt.
4

bort bulten från höger styrningen halsskydd, som ligger längs den högra sidan av ramen nära styrningen pivot, med en 12 mm hylsa. Dra bort luckan från ramen för att exponera tändningslåset.
5

Borra genom säkerhetskontrollen tändningslåset bultar, med en borrmaskin och en 1/4-tums borr, tills bulthuvudena faller av . Dra av tändningen av bulten skaft, dra ut brytaren kontakten från motorcykelns ledningsnät. Demontera bulten skaft med låstängerna.
6

Ta tändningslåset till en Yamaha reparatör. Den delar avdelning kommer att använda nyckeln koden tryckt i tändningslåset huset för att beställa en ny nyckel uppsättning specifika för tändningslåset.
7

Stryk på tätningsmassa på två 10 x 20 mm insex bultar med semi -permanent gänglåsning klister efter att du har de nya nycklarna. Montera tändningslåset på motorcykelns ram med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Anslut kontakten tändningslåset i motorcykelns ledningsnät.
8

Montera den högra luckan styrningen halsen på motorcykelns ram. Skjut bränsletankens monteringsflikar på ramens gummi bossar, och sedan sänka tanken på sätesskenorna. Skjut bränsleslangen på bränsletankens ventil. Skruva fast den nedre bränsletanken montering bultar på plats, dra åt skruvarna till 21,7 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Plug i hastighetsmätaren kontakterna till botten av hastighetsmätaren. Lay hastighetsmätaren bezel på bränsletanken och skruva hastighetsmätaren bultarna på plats. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds.
10

tillbaka ryttaren och passagerare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111692.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.