Hur du ändrar en tändspole för en Honda CBR 250 RR

Den CBR250RR tillverkades av Honda mellan 1990 och 1996, uppfyller rollen av en liten förskjutning, nybörjar sport cykel. Den diminutiva CBR 249 cc fyrcylindrig motor bygger på ett par tändspolar att överföra en högspänd ström till tändstiften. När en eller båda spolarna börjar misslyckas, mäts intensiteten hos den gnista reduceras och orsakar att motorn ur funktion eller inte köras alls. Den CBR250RR är en enkel maskin, vilket gör att nästan alla CBR250RR ägare att ta bort och ersätta tändspolar med lite svårigheter. Saker du behöver
insexnyckel, 5 mm
kryssmejsel
Socket, 12 mm
Hylsnyckel
Tänger
Maskeringstejp
Marker
Socket, 10 mm
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta förarsadeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel eller nyckelharpa sätet låsmekanismen inbyggd i vänster sida av svans spackling. Ta monteringsbulten från de nedre hörnen i båda panelerna svans spackling, nedanför gastank, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. . Dra panelerna svans spackling av motorcykelns hjälpramen
2

Koppla den svarta batterikabeln från batteriets minuspol, anges med ett minustecken (-) symbolen, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Dra kabeln från batteripolen och hjälpram.
3

Ställ bränslekranen, placerad under vänster sida av gastank, till "Off". Skruva av ekollon mutter från bensintanken är framåt monteringsfliken, beläget nära styret, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Avlägsna skruven från baksidan bränsletanken montering flik, som ligger nära hjälpramen, med hjälp av en 12 mm hylsa. Lyft upp tanken och dra av bränsleslangen från bränslekranen, med en tång. Tändspolarna är synliga överst på motorn mellan stordator skenorna.
4

Etikett vänster tändspolen leder med en "# 1" och en "# 4," med hjälp av maskering tejp och en markör. Märk den högra tändspolen leder som "# 2" och "# 3". Dra ledningarna från den felaktiga tändspolen och placera dem över ramen järnväg.
5

Skruva tändspolen fästbultar, med hjälp av en 10 mm hylsa. Lyft tändspolen av motorn och dra ur sin terminal trådar.
6

Anslut den nya tändspolen till terminalen trådarna. Spolen gröna terminalen ansluts till den gula ledningen med blå om du byter ut den vänstra tändspolen, eller den blå kabeln med den gula randen för rätt spole. Spolen svarta terminalen ansluts till den svarta ledningen med en vit rand.
7

Montera tändspolen på motorn och skruva bultar på plats. Dra åt båda bultarna till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel. Återanslut tändspolen leder i sin rätta ordning.
8

Lie bränsletanken på motorcykelns ram. Skjut bränsleslangen på bränslekranen. Skruva fast den nedre fästskruven och ekollon muttern på plats. Dra åt båda fästen till 7,6 foot-pounds.
9

Skjut bossarna ingjutna i insidan av svansen spackling panelerna i hjälpramens montering genomföringar. Skruva fast bultarna på plats.
10

Anslut den svarta kabeln till den negativa batteripolen. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111693.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.