Service Tips för en Honda Gold Wing

introducerades i oktober 1974 och tillverkade till denna dag, har Honda Gold Wing blivit en av de mest populära touring motorcyklar genom tiderna. Den kraft, hållbarhet och lyx funktioner i Gold Wing har gjort cykeln så populär runt om i världen att "Cycle World" Tidningen har betygsatt det i sin "Top 10 cyklar" 17 gånger. Honda Gold Wing är också känd för att underlätta underhåll, men det betyder inte att du bör försumma din favorit tvåhjulig limousine. Skötselschemat

bruksanvisningen och tredje part reparera handböcker, om du väljer att köpa dem, är bra källor till information om din Honda Gold Wing, men ha i åtanke att de flesta handböcker är skrivna för Ganska ny cyklar. Om din cykel är äldre än 10 år, bör du dubbla mekaniska underhållsintervall i manualen. Detta gäller inte för oljebyten, eftersom de flesta nya motoroljor är nu mer hållbara på grund av tekniska framsteg.
Brake Fluid och bromsar
Bromsar

är de mest väsentliga del av motorcykeln, eftersom de är det enda som står mellan dig och en allvarlig olycka. Behåll dem med omsorg. Kontrollera bromsvätskan och bromsar varje 600 km, och ersätta den vätska varje år eller 4000 miles. Bromsslangar bör också regelbundet bytas vart fjärde år, eller när sprucken eller skadad. Alltid vara säker på att det inte finns någon luft i bromssystemet. En mjuk känsla i bromshandtaget kan indikera luft i ledningarna, som om de lämnas okorrigerat, kan leda till förlorad kontroll och en olycka.
Däck
< p> Däcken är den näst viktigaste delen av din Gold Wing. Under inga omständigheter bör de försummas och lämnas därhän. Lufttrycket i däcken bör kontrolleras varje månad. Rätt däcktryck kan hittas på däcket plakat eller i instruktionsboken. Se upp för slitbanan slitage också, särskilt på framdäcken eftersom de absorberar den fulla kraften i bromsning Använd alltid rätt typ av däck som rekommenderas av Honda.
Oljebyte
< p> är uppgiften att byta motorolja ofta kallad enklaste underhåll jobbet. Men en hel del människor glömmer att utföra denna enkla, men nödvändiga, procedur. Regelbundna oljebyten dramatiskt kan öka livslängden för din Gold Wing, så aldrig köra motorcykeln om oljan är gamla eller alltför smutsiga.
Beställa delar

Beställa en del är mycket enkelt - bara ett klick bort, faktiskt. Den globala marknaden är fylld med alla typer av delar, både nya och renoverade. Problemet är att många av de delar som du hittar på nätet är av mycket dålig kvalitet. För att undvika dålig kvalitet delar du bör alltid köpa bara Honda-certifierade delar, företrädesvis från din närmaste Honda-återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110066.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.