Hur man testar en Yamaha FZR 600 Rectifier

Spänningsregulatorn /likriktare är en integrerad komponent i din Yamaha FZR 600 s avgiftssystem. Dess huvudsakliga uppgift är att förändra - rätta - den elektrisk växelström levereras av motorns generator till elektrisk likström skala som används av batteri och elsystem. Regulatorn upprätthåller då en stadig 14-volts likström som kommer att användas för att hålla batteriet fulladdat. När regulator /likriktare misslyckas, kommer batteriet laddas ur snabbt som dess laddning dras bort av FZR s belysning och tändsystem. Även ett enkelt test kan informera dig om en sviktande regulator ska hela laddningen systemet kontrolleras för att undvika framtida problem. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Allen skiftnycklar
Multimeter
Automatisk batteriladdare
10 mm socket
Hylsnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sin kick stand. Ta bort sätet, med hjälp sadellåset inbyggd i den vänstra sidan av svansen spackling.
2

Ta bort skruven från den vänstra sidan av svansen spackling, nära sätesskenan, med en stjärnskruvmejsel eller en 4 mm insexnyckel. Dra den vänstra sidan av svansen spackling åtskild från motorcykeln att avslöja spänningsregulator /likriktare nära bakljus.
3

Ställ din multimeter för att läsa ett 12-volts DC skala, med hjälp av mätarens väljarknappen. Tryck på multimeter röda sond till batteriets pluspol, märkt med ett plustecken, och den svarta proben på den negativa terminalen. Batteriet måste ha minst 12,3 volt DC som visas av multimeter. Ladda batteriet helt, med en automatisk batteriladdare, om batteriets spänning är lägre än 12,3.
4

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för en minut. Återanslut multimeter sonder, röd till plus och svart till negativ. Rev motorn till 3000 rpm och ta del av batteriets spänning, visas av multimeter. Batteriet bör ange en laddningsspänning på 14,0 till 14,4 volt DC. Spänningsregulatorn skadas om spänningen behandlingen är mindre än 13,9 eller högre än 15,3.
5

Stanna motorn och slå av tändningen. Dra ledningarna-anslutningen av av den bakre delen av spänningsregulator. Ställ din multimeter till en RX10 motstånd inställning indikeras av en omega symbol: Ω. Anslut den röda proben till kontakten övre terminalen och den svarta proben till någon av de två återstående terminalerna. Multimetern bör ange en resistans på 0,31 till 0,37 ohm. Flytta svarta proben till den återstående terminalen. Generatorns stator spolen är skadad och måste bytas ut om antingen terminalen ger en resistans värde mindre än 0,31 ohm.
6

Håll vänstra svansen spackling mot motorcykelns stolskenorna. Skjut bossarna på insidan av locket i kragarna inbyggda i sitsen skenor. Skruva den vänstra skruven svansen spackling på plats. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.
Voltage Regulator Replacement
7

Parkera motorcykeln på sin kick stand. Ta bort sätet, med hjälp sadellåset inbyggd i den vänstra sidan av svansen spackling.
8

Skruva loss batteriets negativa pol bult med en stjärnskruvmejsel. Lyft den negativa batterikabeln från terminalen och motorcykelns ram.
9

Ta bort skruven från den vänstra sidan av svansen spackling, nära sätesskenan, med en stjärnskruvmejsel eller en 4 mm insexnyckel skiftnyckel. Dra den vänstra sidan av svansen formplåten åtskild från motorcykeln för att avslöja den spänningsregulator /likriktare nära bakljus.
10

Avlägsna spänningsregulator med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Koppla ledningarna kontakten från spänningsregulatorn.
11

Montera en ny spänningsregulator på ramen. Skruva fast regulatorn fästbultar på plats, dra åt skruvarna till 7,6 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut den elektriska kontakten till spänningsregulatorn.
12

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol. Skruva terminalen bulten på plats.
13

Håll vänstra svansen spackling mot motorcykelns stolskenorna. Skjut bossarna på insidan av locket i kragarna inbyggda i sitsen skenor. Skruva den vänstra skruven svansen spackling på plats. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111691.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.