Enklaste sättet att ta bort Clear Coat Från Aluminium fälgar på en Motocross Motorcykel

De aluminiumhjul som används av de flesta motocross-typ motorcyklar är målade med ett skyddande skikt av klarlack för att skydda hjulet från elementen. Med tiden kommer det klarlack spricker så småningom och skal, vilket ger hjulet en ganska ohälsosamt utseende. Även att ta bort klarlacken från hjulet vanligtvis innebär långa timmar av slipning med olika sandpapper gryn, några ryttare har tid att ägna åt uppgiften. En snabbare lösning för att ta bort peeling klarlack färg är tillgänglig genom användning av en aluminium-specifika färgborttagningsmedel. Saker du behöver
Dirt bike stand
Hylsnyckel och uttag
Allen Skiftnycklar
Däck strykjärn
Vatten
Mild fett-styckning diskmedel
Firm svamp
Maskering tejp
kartong eller plast
plastskrapor
Medium-grit skur svamp
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

Placera din motorcykel på ett dirt bike stand. Tag bort hjulet från motorcykeln, med en hylsnyckel.
2

bort drevet och bromsskivan från hjulet, med hjälp av en hylsa eller insexnyckel.
3 < p> Skruva ventilskaftet locket från hjulet för hand. Tryck nedåt på ventilen med den övre delen av ventilskaftet locket för att tömma däcket. Ta bort däcket och slangen från hjulet, med däck strykjärn.
4

Tvätta hjulet med vatten och ett milt, fett-skär diskmedel. Skrubba hjulet med en fast svamp för att avlägsna tunga rester inlåning från hjulets fälg och ekrar. Låt hjulet lufttorka helt.
5

täcker båda sidor av hjulnavet med maskeringstejp. Täck ekrarna med maskeringstejp, om du kommer bara att ta bort klarlack från hjulets fälg.
6

Lägg hjulet på en stor bit kartong eller plast. Brush ett jämnt skikt av aluminium-safe färgborttagningsmedel längs den övre ytan av hjulet, med hjälp av en pensel. Vänd hjulet om och belägga den återstående ytan av hjulet med aluminium-safe färgborttagningsmedel, med hjälp av en pensel. Låt arbetet färgborttagningsmedel i minst 15 minuter, eller enligt anvisningar från ansökan färgborttagningsmedel instruktioner.
7

Skrapa bort färgborttagningsmedel och flagnande klarlacken från hjulet, med plastskrapor eller en medellång-grit skur svamp. Skölj hjulet med ett högt tryck ström av vatten för att avlägsna eventuella kvarvarande färgflagor och strippa rester.
8

Applicera ett andra lager färg stripper, om delar av klarlack är fortfarande knuten till hjulet. Låt strippa arbete i ytterligare 15 minuter, och sedan skrapa och skölj hjulet.
9

Applicera en aluminium-polermedel på hjulet, med hjälp av en handduk trasa butik. Gnid föreningen ordentligt i en 4-tums område, med en cirkelrörelse. Minska trycket när butiken handduken börjar bli svart och aluminium hjulet tar på ett blankt utseende. Flytta till en annan 4-tums område och upprepa tills hela hjulet är glansig.
10

Återmontera däcket och slangen på hjulet, med hjälp av ett par däck strykjärn. Blåsa upp däcket genom hjulets ventilskaftet, med hjälp av en kompressor.
11

tillbaka drevet och broms rotor på hjulet, med hjälp av en hylsa eller insexnyckel. Montera hjulet på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111387.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.