Hur man tar bort den bakre oket från en 2003 Harley Davidson FLSTC

I 2003 Harley-Davidson FLSTC, bättre känd som Heritage Softail Classic, använde en axel-monterade bromsok styra bakhjulet s skivbroms. Tjockleken är dold bakom den bakre ljuddämparen på motorcykelns högra sida. Ljuddämparen, bakaxel och hjul måste tas bort för att komma åt bromsok för reparation eller utbyte. Du kommer att behöva flera grundläggande verktyg, samt en motorcykel-specifika sax-stil domkraft för att stödja motorcykeln när bakhjulet är demonterat. Saker du behöver
Hylsnyckel
1/2-tums socket
stjärnskruvmejsel
Spruta
Shop handdukar
5/8-tums socket
3/8-tums socket
Scissor jack
spärrkonsol spännband
36 mm Sockel
gummiklubba
1/4-tums insexnyckel
Nylonlinan
delar rengöringsspray
Medel-styrka gänglåsning självhäftande
Bromsbelägg sälja Grease
Två krossa brickor
Momentnyckel
DOT 4 bromsvätska
5/16-tums box-nyckel
två meter, 3/16-inch klar plastslang
Plastbehållare
Visa fler instruktioner
1

Öppna höger sadelväska. Skruva bort monteringsmuttrarna från sadelväska innervägg, med en 1/2-tums socket och en hylsnyckel. Skruva av ekollon muttern från den nedre saddlebag konsol, placerad nära den högra passagerar fotpinnen, med hjälp av en hylsnyckel och en 1/2-tums socket. Dra sadelväska från motorcykeln.
2

bort locket skruvarna bakifrån huvudcylindern vätskebehållare, placerad framför den bakre bromspedalen, med en stjärnskruvmejsel. Skruva loss behållaren och dra ut gummimembranet. Suck bromsvätskan ur huvudcylindern med en spruta och sedan suga upp eventuell kvarvarande vätska med en butik handduk.
3

Lossa ljuddämparens avgaser klämma, med en 5/8- tums hylsa och en hylsnyckel. Skruva loss bulten ljuddämparen hängare, med en 3/8-tums socket och en hylsnyckel. Dra ljuddämparen från avgasröret för att ge direkt tillgång till bakhjulet och hjulaxeln.
4

Höj motorcykeln två inches från marken, med hjälp av en sax domkraft placerad under motorcykelns ram och motor. Säkra motorcykeln till jacket med spärrkonsol spännband fästa på styret och Domkraftens monteringshakarna.
5

Lossa bakaxeln mutter från höger sida av bakhjulet, med hjälp av en 36 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra brickan och axeln spacer bort från änden av axeln. Peka ut axeln av den vänstra sidan av bakhjulet och svängarmen, med en gummihammare. Sänk hjulet till marken och rulla den framåt något för att lossa drivremmen.
6

Ta bort de övre och nedre remskyddet monteringsskruvar, med en 1/4-tums insexnyckel. Dra båda bälte vakter åtskild från motorcykeln. Lyft drivremmen utanför bakhjulet remskiva. Lyft motorcykeln ytterligare två inches från marken med sax domkraft. Rulla bakhjulet från svingarmen när den bakre bromsskiva är fritt från bromsoket
7

Lossa bromsoket Banjobult -. Bulten som fäster bromsledningen till bromsok - använder en 3/8-tums socket och en hylsnyckel. Vira en butik handduk runt bromsledningen, skruva av ihåliga skruven för hand. Dra den bakre bromsok från motorcykeln. Ta krossa brickor från båda sidor av bromsledningen montering. Knyt bromsledningen till svingarmen så lodrätt som möjligt, med hjälp av en nylon buntband, för att förhindra eventuella kvarvarande bromsvätska rinner.
8

Lossa bromsbelägg stiften från bromsok ansikte, med hjälp av en 3 /8-tums hylsa och en hylsnyckel. Dra bromsbelägg ut från bromsoket munnen. Rengör bromsen gängorna pad stift med en delar rengöringsspray, då pälsen gängorna med en medelstark gänglåsning lim. Täck bromsok s hålet bromsledningen med en butik handduk topp fånga eventuell kvarvarande bromsvätska skjut bromsok kolven i bromsoket bålen för hand. Coat de nya bromsbelägg 'metallplattor tillbaka med fett för att förhindra skrammel, sedan glida bromsbeläggen i bromsoket munnen. Skruva stiften bromsbelägg i bromsoket, med en 3/8-tums socket och en hylsnyckel. Dra stiften till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Sätt en ny krossa bricka över änden av banjo bult, sedan in banjo bult genom bromsledningen montering. Slip annan krossa brickan över gängorna banjoskruven. Skruva banjo bulten i det bakre bromsok, med en 3/8-tums socket och en hylsnyckel. Dra åt banjoskruven till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
10

Sänk sax domkraft två inches, rulla sedan bakhjulet i baksvingen. Loop drivremmen runt bakhjulet remskiva. Tryck på den bakre axeln genom den vänstra sidan av svingarmen, sedan genom det bakre hjulet, den bakre oket monteringsfäste och ut den högra sidan av svingarmen. Slip axeln spacer och brickan över änden av axeln, skruva sedan axelmuttern på plats med en 36 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt axelmuttern till 65 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
11

Tryck på den bakre ljuddämparen på avgasröret. Dra avgas klämman, med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. Skruva skruven ljuddämparen hängare på plats, med en 3/8-tums socket och en hylsnyckel.
12

Sänk motorcykeln på sidostödet och lufta ur den bakre bromssystemet. Fyll bakre huvudcylindern vätskebehållare med DOT 4 bromsvätska. Placera en 5/16-tums låda-nyckel över den bakre bromsok avluftningsventil, följt av en 2 fot längd 3/16-inch klar plaströr. Placera den andra änden av slangen i en plastbehållare. Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv för att öppna ventilen. Tryck och håll ned den bakre bromspedalen, vrid sedan avluftningsventil medurs för att stänga ventilen. Fyll på oljebehållaren. Upprepa tills plaströret är fylld med bubbelfri bromsvätska. Stäng avluftningsventilen. Dra slangen bort från avluftningsventilen och torka bort spilld bromsvätska med en butik handduk.
13

Skjut rätt sadelväska på monteringsnitarna på höger bakskärm stöd. Skruva monteringsniten muttrarna på plats mot sadelväska inre sätt, med hjälp av en 1/2-tums socket och en hylsnyckel. Skruva fast den nedre saddlebag fästet ekollon mutter på monteringsniten nära den högra passagerar fotpinnen, med en 1/2-tums socket och en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111094.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.