Sportster Bolt Vridmoment specifikation

Den Sportster är en linje av Harley-Davidson motorcyklar producerades först i 1957. Enligt entusiaster Allan Girdler et al., Gör det utan tvekan den mest långlivade modellen i mc historia. Mekaniker Joe Minton varnar för att över-åtdragna skruvar är sannolikt att misslyckas så småningom, vilket är varför det vettigt att känna till rekommenderade åtdragningsmoment specifikationer och att anställa en momentnyckel. Cylinder Bolt

För många Sportster fans, de berömda 42 foot-pounds av vridmoment som behövs för att dra åt cylindern bulten är en siffra stekt i fantasin från tidig ålder. Minton förklarar att Harley-Davidson spenderade en hel del tid anländer till denna siffra. Han rekommenderar att om du vill ha mer vridmoment, bör du finslipa cylindrarna och dra åt bultarna momentplattan enligt samma specifikation.
Head Bolt

Harley huvud-åtdragningsmoment Metoden harkens tillbaka till en tid då vridmoment specifikationer var mindre vetenskapligt. Minton förklarar att förfarandet kräver användning av en momentnyckel men inte för slutlig åtdragning. Först bör du i förväg läsa in bultarna till ca 16 foot-pounds. Då, med en penna, gör ett märke på både topplocket och head bolt. Vrid sedan huvudet bulten en extra kvarts varv för att uppnå rätt moment. Addera ditt andra komponenter

Med särskild hänvisning till XL Sportster 2004 till 2006 Clymer, den berömda reparationshandbok specialister, rekommenderar att topplocket fäste fästskruvar är dragna mellan 17 och 24 foot-pounds. Vipparmsaxel bultar ska dras åt 18-22 fot-pounds. För sexkantsskruvar och socket bultar huvudet, en siffra på 135-155 inch-pounds anges.
Allmänna Åtdragningsmomentspecifikationer

Enligt Clymer, SAE 2 klass bultar, som anges av Society of Automotive Engineers, bör skärpas enligt följande: En 1/4-tums Bulten ska dras till 6 foot-pounds. En 5/16-tums Bulten ska dras till 12 foot-pounds. För en 3/8-tums bult, ange din momentnyckel till 20 foot-pounds. En 7/16-inch Bulten ska dras till 32 foot-pounds och en 1/2-tums bult till 47 foot-pounds. Dra en 9/16-inch bult 69 foot-pounds. En 5/8-tums bult bör skärpas till 96 foot-pounds. En 3/4-tums Bulten ska dras till 155 foot-pounds. Ställ din momentnyckel till 206 foot-pounds för en 7/8-inch bult. En 1-tums bult bör skärpas till 310 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110711.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.