Hur du tar en YFZ450 Förgasare Off och rengör det

Yamahas YFZ450S är en högpresterande terränggående fordon som bygger på skarpa gasrespons att upprätthålla en fördel på banan. Smuts och skräp kan förorena YFZ450 s bränsletillförseln, som täpper till munstyckena förgasaren bränsle som matar motorn. För att bibehålla YFZ450 konkurrenskraft, måste du ta bort och rengöra förgasaren så fort du känner att tveka medan ridning. Använda grundläggande verktyg, kan de flesta ägare kan ta bort, ta isär och rengör förgasaren i en enda eftermiddag på YFZ450s producerade mellan 2004 och 2007. Senare modeller var bränsleinsprutning. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
10 och 12 hylsor mm
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Tänger
Plastbehållare
Flathead skruvmejsel
lösning Förgasare rengöring
Aerosol förgasare renare
Air kompressor med en luftblåspistol fastsättning
Visa fler instruktioner
1

Release sätet spärren, som ligger på baksidan av sätet, dra sedan sitsen upp och stänga av ATV. Skruva av tanklocket och ta bort det yttre locket bensintank, med hjälp av en 4 mm insexnyckel och en 10 mm hylsa. Ta bort plast sidopanelerna från båda sidor av motorn med hjälp av en 10 mm hylsa.
2

Följ gasspjällssensorn och förgasaren trådar switch, sitter på vänster sida av förgasaren, deras kopplingar på ATV: s kabelnät. Koppla kopplingarna. Ta gasvajern locket, som ligger på höger sida av förgasaren, med en stjärnskruvmejsel. Dra gasvajern slutet av gasspjället.
3

Ställ gasventilen tank bränsle till "Off" läge med ventilen växelspaken. Dra bränsleslangen bort av förgasaren inlopp, ligger på vänster sida av förgasaren, med en tång. Tappa något bränsle kvar i slangen i en plastbehållare.
4

Lossa klämmorna som fäster förgasaren till motorns luftintag fläns och luften rutan flänsen med en flat skruvmejsel. Skjut flänsen luftskåpet off av förgasaren inlopp, dra förgasaren åt sidan tills den är fri från motorn.
5

Håll förgasaren över din plastbehållare. Skruva avloppet bulten i botten av flottörhuset, placerad under förgasaren, med hjälp av en vanlig skruvmejsel. Skaka förgasaren försiktigt tills något bränsle kvar i flottörhuset töms helt.
6

bort bränsleslangen och slangar utlopp från förgasaren med en tång. Ta bort locket från toppen av förgasaren, förgasaren brytaranordningen från den högra sidan av förgasaren och gaspedalen pumpmembranet och flottörhuset från botten av förgasaren med en stjärnskruvmejsel. Ta choken membranet från den högra sidan av förgasaren, som sitter under förgasaren brytaranordningen med en stjärnskruvmejsel.
7

Dra gasreglaget slide och munstycksnålen ut från toppen av förgasaren. Avlägsna bränslestrålarna från jet tornen, som ligger under förgasaren, med hjälp av en flat skruvmejsel. Ta bort sprinten fästa flottören till flottören tornen, nära jet tornen, med hjälp av en metall punch. Ta bort flottören och nålventilen för hand. Skruva loss ventilsätet med en 12 mm hylsa. Placera jets, jet nål, ventilsäte och flottörhuset i en förgasare rengöring lösning.
8

Spray förgasaren kroppen med en aerosol förgasare renare, särskilt genom förgasaren luft-och passager bränsle. Klart lossade skräp från passagerna med en kompressor utrustad med ett slag pistol. Luft ska resa lätt men förgasaren.
9

Ta strålarna och ventilsätet från rengöringsmedlet. Blås tryckluft genom munstyckena och ventilsätet för att få bort eventuella kvarvarande skräp. Ta munstycksnålen och flottörhuset och föna med tryckluft.
10

ihop förgasaren, sedan installera den i motorns luftintag flänsen. Skjut flänsen luftskåpet över förgasaren inlopp. Dra åt flänsens klämmor, med hjälp av en skruvmejsel. Haka änden av gasvajern i förgasaren gasspjället, sedan tillbaka ventilkåpan. Återanslut bränsle och slangar vent. Anslut förgasaren switch och gasreglageläget kontakter sensorn i ATV ledningsnät.
11

tillbaka bränsletanken på ATV. Anslut bränsleslangen till bränsletanken ventil och förgasaren bränsleinloppet. Skruva av tanklocket, sedan tillbaka locket bränsletanken. Skruva tanklocket på plats. Sätt tillbaka ATV sätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111676.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.