Hur man bygger en motorcykel ljuddämpare

Mest stock motorcykel ljuddämpare är uppbyggd kring en serie kamrar och ventiler för att minska buller och utsläpp. Detta förhindrar ofta ett lager ljuddämparen från byggs, eftersom den förlorar sin förmåga att dämpa avgaserna. Men många eftermarknaden ljuddämpare byggd runt en löstagbar kärna som är insvept i en glasfiber ljud-reducerande material kallas packning. Den förpackning bränner bort under normal drift, och ljudnivån i avgaserna ökar. Byte av packningen kommer att sänka avgasvolymen. Saker du behöver
skruvmejsel skiftnyckel
Socket och uttag
Drill
1/8-tums borr
Metal punch
Hammer
Gummiklubba
Kraftig arbetshandskar
glasfiberpackning material
Hög temperatur silikon
Shop handduk
nitpistol
Rostfritt stål nitar
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorcykeln och låta ljuddämparen svalna. Lossa klämman fästa ljuddämparen till motorcykelns avgasrör, med hjälp av en skruvmejsel. Skruva loss ljuddämparen galge bult, vanligen placerad på toppen av ljuddämparen kroppen eller fäst till en hängare rem, med en hylsnyckel. Dra ljuddämparen av avgasröret med hjälp av en lätt från sida till sida rörelse.
2

Borra ut centrum av niten fästa ljuddämparens inlopp och mössor utlopp till ljuddämparens kropp, med användning av en 1 /8-tums borr. Få bort den yttre delen av nitarna från ljuddämparen kroppen med en metall punch och en hammare.
3

Dra utloppet och inloppet mössor från ljuddämparen kroppen. Tryck locket försiktigt med en gummiklubba, om det behövs, för att befria antingen locket från ljuddämparen kroppen. Ställ utloppet och mössor inlopp åt sidan.
4

Sätt på tunga arbetshandskar, sedan nå in i ljuddämparen kroppen. Fatta den inre kärnan och den gamla förpackningsmaterialet, dra sedan kärnan och förpackningsmaterial ur ljuddämparen kroppen. Skaka ut eventuellt kvarvarande emballage eller skräp från ljuddämparen kroppen, ställ sedan in ljuddämparen kroppen åt sidan.
5

Lay den inre kärnan på en arbetsyta och rulla den från den gamla packningen. Kassera packningen.
6

lägga en ny ark av förpackningsmaterial på din arbetsplats. Placera den inre kärnan längs kanten av packningen, rulla sedan packning tätt kring kärnan.
7

Slip den nyligen lindade inre kärnan in i ljuddämparen kroppen.
8

Coat anliggningsytorna på botten av utlopp och inlopp kapsyler med en tunn sträng av hög temperatur silikon. Tryck utloppet och inloppet lock över ändarna av den inre kärnan och in i ljuddämparen kroppen. Knacka utloppet och inloppet lock med en gummiklubba, om det behövs, för att ge plats locken in i ljuddämparen. Torka bort silikon sipprar ut från mellan ljuddämparen kropp och utlopp eller inlopp lock, med en butik handduk.
9

Säkra utloppet och inloppet mössor till ljuddämparen kroppen, med hjälp av en nit pistol och 3 /8-tums rostfria nitar.
10

Slip ljuddämparen på motorcykelns avgasrör. Skruva skruven ljuddämparen hängare på plats, med hjälp av en hylsnyckel. Dra åt ljuddämparens klämman, med hjälp av en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111155.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.