Motorcykel Målning Tips

Måla en motorcykel kan vara en tidskrävande uppgift som kräver noggranna förberedelser följt av timmar eller dagar av väntan mellan stegen. Göra ett misstag under processen kan lätt göras och kan leda till att du måste börja om. Nyckeln till att göra ett bra jobb ligger i att uppmärksamma detaljerna i varje steg. Genom att följa några målning tips, kan du ta bort den osäkerhet och avsluta med en lack som du kommer att bli mer än nöjd med. Förberedelse

att få ett jobb kvalitet färg på din motorcykel, måste du göra en hel del förberedelser. Slipning före målning är kritisk, och den metod som används kommer att avgöra färgytan du har att arbeta med. Använd våt eller torr sandpapper i ett antal grits inklusive 220, 400 och 600. Du vill arbeta med de grövre kvaliteter av sandpapper först, börjar med 220 för att ta bort repor eller urgröpningar sedan arbeta dig upp till 400 eller 600 för att skapa en slät yta för att börja måla på. Var särskilt försiktig när du arbetar med profilerade områden som det kan vara svårt att slipa jämnt där.
Primer

När du har slutfört slipning, måste du Applicera primer på din motorcykel. Primern har två syften: att ge ett underlag för emalj färg rockar att hålla sig till och att dölja brister kvar efter slipning processen. Slipa grundfärgen ytorna något mellan varje lager för att öka jämnheten. Applicera primerskikt tills inga imperfektioner kvar i ytan från metallen, omkring 3:57 rockar. Gör inte sand det sista lagret av primer innan du applicerar din första lagret av färg. En unsanded grundfärg hjälper din första emalj stick färgskiktet.
Emalj Färg

Tillämpa emalj färg rockar till motorcykeln ett lager i taget med hjälp av jämna slag av färgburk. Börja varje pass lacken något innan din målgrupp yta och avsluta något efter så att du inte kommer att ha tung måla ackumulering vid start-och slutpunkt. Som med dina primerskikt, kommer du vill att varje skikt torka helt innan slipning och applicering av nästa skikt. Torktid mellan skikten kan vara allt från några timmar till flera dagar, beroende på vilken färg du använder. För slipning mellan färglager, använd fin-grit våtslippapper såsom 1000 eller 1500 och 2000 på lagret innan den slutliga beläggningen, lämnar sista lagret unsanded. Räkna med att ansöka cirka tre till fem lager av emalj färg för en komplett lack.
Finishing

att skydda din lack, applicera en klarlack över sista lagret av färg. Som med de andra färgskikt, måste du använda flera klarlack skikt, tre till fem totalt. För slipning mellan skikten av klarlack, använd en 1500-grit sandpapper, men var extra försiktig att inte sand genom att ett undre skikt eftersom detta kommer att orsaka en grumling i beläggningen, vilket kommer att förstöra sitt utseende.

Efter klarlack, använd en avslutande förening att polera till en glänsande glans med en lammull pad. Gå över den målade cykel med en frotté för att slutföra buff.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106447.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.