Hur man kör en Scooter generatorn av en Briggs & Stratton

Briggs & Stratton Motors har varit motorn i valet för årtionden när det gäller hembyggda go-karts och motorcyklar. Med den gör det själv attityd ökar i popularitet, dessa geniala garage ingenjörer ser ofta att förbättra sina maskiner med alternativa användningsområden för tekniken finns på andra fordon. Att utrusta motorn med en småskalig generator, såsom de som finns på skotrar, kan effektivt producera en avgift stark tillräckligt för att driva ett grundläggande elektriskt system för en go-kart eller minibike. Detta projekt är avsett för dem med grundläggande tillverkning och elektriska färdigheter, så fortsätt med försiktighet. Saker du behöver
Briggs & Stratton Motor
Generator (svänghjul och stator församling) katalog plåt eller aluminium
Spänningsregulator
Rectifier
12-volts batteri
multimeter

Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på motorns utgående axel.
2

Välj en generator. En generator är sammansatt av ett svänghjul och en stator, en ring-formad serie av elektromagneter. Svänghjulet inre diameter skall passa över den utgående axeln. Statorn behöver en något större diameter för att passa runt den utgående axeln utan att röra den direkt.
3

Tillverka en monteringsbygel som monteras på statorn från plåt eller aluminium. Statorn kommer att placeras runt den utgående axeln och måste säkras så att den inte kommer i kontakt med axeln eller svänghjulet.
4

Skjut statorns ledningsnätet genom fästet och säkra statorn med bultarna i fästet. Skjut svänghjulet på motorns utgående axel och dra åt den medföljande låsmuttern.
5

Anslut spänningsregulator och likriktare i kontakten i slutet av statorns ledningsnät. Likriktaren bör ha ett par trådar som slutar i en anslutningsterminal. Klipp av kontakten med elektriska avbitare och bifoga en gaffel-typ kontakt för varje tråd med ett pressverktyg.
6

Anslut likriktarens trådar till en 12-volts motorcykel eller auto batteri.

7

Starta motorn och testa batteriet med en multimeter. Om generatorn fungerar korrekt, bör en stadig avläsning mellan 13,5-14,5 volt visas. Detta är rätt spänning som krävs för att ladda batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106555.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.