Hur Läs Amp Meter av en Harley Davidson

The amp mätaren, eller amperemeter, på vissa Harley-Davidson motorcyklar mätare flödet av elektricitet genom motorcykelns elsystem. Till skillnad från en voltmeter som mäter utspänningen produceras av batteriet och laddningssystem, ger en amp mätare en närmare titt på det verkliga kraftflödet både till och från avgiftssystemet. Trots den ständiga rörelsen av amp mätarens indikator nål kan visas alarmerande, är det normalt och kommer att ge dig en bättre uppfattning om din motorcykel räkning av hälsa. Instruktioner
1

sitta på motorcykeln och titta på amp mätaren med tändningen. Mätarens indikator nålen ska centreras i displayen. Om nålen pekar mot vänster sida av skärmen, markerad som ett minustecken (-) eller "Discharge", en elektrisk tillbehör drar ström från batteriet
2

Vrid. tändningen på. Indikatorn Nålen kommer att röra sig mot den "Discharge"-delen av mätarens display. Detta beror på att strömmen dras från batteriet, vilket skapar en negativ ampere. Den ampere kommer att öka, beroende på kraven från motorcykelns elektriska komponenter och tillbehör.
3

Starta motorn med transmissionen frikopplad. Indikatorn Nålen ska röra sig mot den "Charge"-delen på den högra sidan av displayen. Ett plustecken (+) kan användas i stället för "Charge." Detta orsakas av tillsats av en positiv strömstyrka utsignal på motorcykelns växelströmsgenerator, som kan ge någonstans 32-45 ampere.
4

Rev motorn till 3000 rpm. Indikatorn Nålen kommer att stiga något när avgiftssystemet närmar sig sin toppeffekt. Den strömstyrkevärde kommer att sjunka något, om du minska motorns varvtal under 3000 rpm, men bör ändå kvar i "Charge" delen av skärmen.
5

Stanna motorn och slå av tändningen. Indikatorn Nålen ska gå tillbaka till mitten av displayen, vilket indikerar att det varken finns en ampere eller en avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111672.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.