Specifikationer för 490 motor i 1984 Yamaha IT

Yamaha IT 490 motorcykel var bara tillverkas i 1983 och 1984. Cykeln var identisk i båda åren. Det innehöll en encylindrig, tvåtaktsmotor. IT 490 var en Enduro-klass motorcykel. Det var liknar andra cyklar i den klassen med undantag av att Yamaha IT 490 var avsedd för användning i tävlingar och var således mer kraftfull. Hästkrafter

hästkrafter är ett mått på den mängd arbete en motor är i stånd att göra med tiden. Det är en traditionell mått som används för att ange kraften i bilar och motorcyklar. En enhet hästkrafter lika 745.699872 watt. Motoreffekt uttrycks som ett värde som anger den maximala kraften i fordonet. Eftersom en motor kommer att producera olika mycket ström beroende på hur fort motorcykeln går, är den maximala hästkrafter uttryckas i varv per minut. 1984 Yamaha IT 490 hade en maximal motorstyrka 35 hk vid 6.000 rpm.
Torque

Vridmoment, annan traditionella mått som används för att indikera effekten av en motor, är en mätning av rotationskraft. Vridmoment är den kraft som driver hjulen framåt. Eftersom den mäter roterande kraft, är vridmomentet också anges som ett högsta värde i form av varv per minut. Den faktiska vridmomentet som en cykel producerar kommer att ändras beroende på hur den drivs. Det maximala vridmomentet på 1984 Yamaha IT 490 var 31 foot-pounds vid 5.500 rpm.
Deplacement

1984 Yamaha det blir "490" i sitt namn från motorns slagvolym. Förskjutning är också en annan traditionell mätning av en motors effekt. Eftersom förbränningsmotorer arbetar med svepande luft i cylindrarna och använda det för att köra fordonet, svepte den totala volymen av luft, eller förflyttas, genom motorn ger en indikation på bilens effekt. Namnet på Yamaha IT 490 är något av en missvisande. Förskjutningen avrundades. Den faktiska förskjutningen var 487 kubikcentimeter, vilket motsvarar 29,72 cubic inches.
Compression

Engine komprimering är ett förhållande som indikerar skillnaden mellan volymen av förbränningen kammare vid sin största kapaciteten och dess minsta kapacitet. När kolvarna rör sig upp och ner, kan en annan volym av luft som finns i kammaren. Komprimering representerar denna skillnad. 1984 Yamaha IT 490 hade ett kompressionsförhållande på 4,9 till 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109830.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.