Hur du ändrar 2001 660 Yamaha Raptor Starter Clutch

Yamahas 2001 YFM660R Raptor bygger på en elmotor för att starta sin motor. Detta åstadkommes genom en uppsättning kugghjul och en envägs startkopplingen fäst vid den vänstra sidan av vevaxeln. När startmotorn är inkopplad, är vevaxeln centrifugerades i en moturs riktning för att bringa motorn till liv. Gång började, medger designen av startapparathuset kopplingen vevaxeln att snurra fritt utan ingrepp med starter växlarna. Ett skramlande eller knackar ljud, med en oförmåga att starta din Raptor är en bra indikation starter kopplingen har misslyckats. Saker du behöver
Oil uppsamlingsfack
10, 17 och 19 hylsor mm
Hylsnyckel
Momentnyckel
10 och 14 mm skiftnyckel
bandnyckel
Svänghjul avdragare
6 mm insexnyckel
Semi-permanent gänglåsning självhäftande
Starter koppling bultar
woodruffkilen
Vänster vevhuset Lockpackning
två liter, SAE 10W-30 typ SE motorolja

Visa fler instruktioner
1

bort sitsen från ATV.
2

Lägg ut en olja uppsamlingsfack under ATV motor. Avlägsna skruven oljan rinna från botten av vevhuset med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt oljan rinna av helt och skruva bulten oljan rinna på plats för hand. Dra avloppet bulten till 22 foot-pounds med en momentnyckel.
3

bort kopplingen som förbinder växelspaken till växelarmen, sitter på vänster vevhuslock, med hjälp av en 10 mm skiftnyckel. Avlägsna olja röret från botten av vevhuset, som ligger direkt nedanför vänstra vevhuslock, med hjälp av en 14 mm skiftnyckel.
4

Följ magneto ledningarna från baksidan av vänstra vevhuslock till dess elektriska kontakten på ATV ledningsnät, placerad under ATV säte. Lossa kontaktstycket.
5

Ta ut locket frigångskugghjulet från det övre högra hörnet av den vänstra vevhuset locket med en 10 mm hylsa. Dra i startsnöret frigångskugghjulet från sin axel. Ta bort den vänstra vevhuslock och packning med en 10 mm hylsa.
6

Håll AC magneto svänghjulet, sitter på vänster sida av vevaxeln med en rem skiftnyckel. Demontera svänghjulet muttern med 19 mm hylsa. Avlägsna svänghjulet med ett svänghjul avdragare. Avlägsna kil från vevaxeln.
7

Vänd på svänghjulet över och dra i startsnöret kedjehjulet bort startapparaten kopplingen sitter på baksidan av svänghjulet. Ta ut kopplingen från svänghjulet med en 6 mm insexnyckel.
8

Placera den nya startmotorn kopplingen mot baksidan av svänghjulet och rikta in skruvhålen. Applicera en droppe av semi-permanent gänglåsning lim på de nya starter trådar koppling bult. Skruva skruvarna på plats och dra åt till 11 foot-pounds. Skjut starter drevet i början kopplingen.
9

Vrid starter kedjehjulet medurs för hand. Den drev skall rotera fritt. Vrid kedjehjulet moturs. Den Frigångskransen låses på plats och vrid startkopplingen och svänghjul. Om startmotorn drevet inte låser fast, se till att den sitter ordentligt i startkopplingen. Byt startkopplingen om drevet fortfarande vägrar att låsa på plats vid rotation moturs.
10

Placera en ny kil i spåret skuren i vevaxeln. Skjut svänghjulet, med starter kopplingen och kedjehjulet fäst, över vevaxeln. Rikta in skåran skuren i svänghjulet över kil. Skruva svänghjulsmuttern på plats. Håll svänghjulet stadigt med en rem skiftnyckel och dra åt muttern till 110 foot-pounds.
11

tillbaka vänstra vevhuslock och en ny packning på motorn. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds. Skjut starter frigångskugghjulet på sin axel, sedan tillbaka locket mellanhjul. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds. Sätt tillbaka länksystemet växelspaken och oljan röret på motorn. Anslut magneto kontakten till ATV ledningsnät.
12

Fyll ATV oljetank med två liter SAE 10W30 typ SE motorolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111654.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.