Hur Justera Auto Clutch på en 50cc Bike

Den automatiska kopplingen på en 50cc cykel är utformad för att starta en viss rpm när du vrider på gasen. Om kopplingen griper in för tidigt, myrar motorn eftersom den inte har tillräckligt med vridmoment för att få cykeln rullning. Om kopplingen griper in sent, är att motorn går snabbare än angivet varvtal och kopplingsskivorna kan bränna eller glasyr. Mekanisk erfarenhet och ett särskilt tillbehör verktyg och behövs för att justera den automatiska kopplingen på en 50cc cykel. Saker du behöver
Batteridriven digital varvräknare
Metric skiftnycklar
Metric Hex skiftnycklar
Skruvmejsel
Kopplingstrumma Tool Review 5mm
shim
Visa fler instruktioner

1

finns i Connection instruktioner för en batteridriven digital varvräknare. Anslut enheten till lämpliga tändkablar och jord på cykeln som beskrivs. Starta cykel och sitta på stolen med båda fötterna på jorden.
2

Håll varvräknare i vänster hand. Sakta vrider gashandtaget på cykeln när du observera avläsningen på varvräknaren. Notera varvtal när kopplingen griper in. Du ökar skivan-fjäderspänningen om varvtalet är lägre än 7200 när kopplingen griper in. Minska skivan-fjäderspänningen Om varvtalet är över 7500 när kopplingen griper in.
3

Stäng av motorn. Koppla den digitala varvräknare och ställ den åt sidan.
4

Lossa och ta bort 14mm pivot muttern vid basen av foten bromspedalen på höger sida av cykeln. Ta bort fjädern pedalen återvända och ta fotbromsen off.
5

Lossa och ta bort skruvarna kopplingskåpa med en 6mm insexnyckel. Försiktigt bända kopplingslocket bort med en skruvmejsel för att exponera den automatiska kopplingen. Ställ locket och skruvar åt sidan.
6

Installera ett verktyg kopplingstrumma på skårorna på framsidan av kopplingen. Håll i handtaget hos verktyget med en hand för att hindra kopplingen från att rotera. Lossa och ta ut huvudsakliga bulten vid centrum av kopplingen med en 10 mm insexnyckel. Ställ trumman verktyget, huvudsakliga Bultskiftnyckel åt sidan.
7

Lyft skivan-våren stack bort ansiktet på kopplingen för hand för att exponera distanserna. Lägg en 5mm skiva spacer under stacken för att öka skivan-fjäderspänningen. Ta en av de befintliga 5mm preload shims för att sänka skivan-fjäderspänningen.
8

Placera skivan-våren stack atop shims i centrum av kopplingen. Trä den huvudsakliga bulten för hand och dra åt den med 10mm nyckel, hjälp kopplingstrumman som en backup för att hindra kopplingen från att rotera.
9

Återkoppla kopplingskåpan och fäst den med de sparade bultar som du drar med 6mm insexnyckel. Sätt tillbaka fotbromsen till pivot och anslut returfjädern. Trä sparade pivot muttern på vid foten av pedalen och dra åt den med 14mm skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111154.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.