Lagar om Mini Motos

Mini heaten och cyklar ficka är miniatyr motorcyklar, ofta mäter mindre än en fjärdedel skala av en fullstor motorcykel. Mini motos har vuxit mycket populär som en form av billig transport, på grund av sin ringa storlek och relativt hög prestanda. Nya lagar har införts i många stater och län för att reglera dessa mini motorcyklar. Vad är en Mini Moto?

En mini moto, eller pocket bike, är en miniatyr motorcykel som vanligtvis drivs av en gas eller elektrisk motor, med förskjutningar mellan 49 till 125cc. De gasdrivna mini heaten är med en liten förskjutning enhastighets två-eller fyrtakt motor som är ansluten med en enhet kedja till bakhjulet. Dessa motorer är ofta på grund bangårdar och köras på vanlig bensin. Elektriska mini motos använder ett litet batteri och den elektriska motorn för framdrivning. Mini heaten finns i en mängd olika stilar, med sport cykel typ är den vanligaste.
Behov av att reglera Mini Motos

Mini heaten är vanligtvis säljs som off- väg endast fordon, vilket innebär att de inte är lagligt för användning på allmänna vägar och motorvägar. Dock har nyare modeller tagits fram och är utrustade med strålkastare, svans och bromsljus, blinkers och hastighetsmätare med avsikt att bli street-legal. Dessa mini heaten säljs ofta som mopeder, vilka är fordon som drivs med små hjul och använda en låg-powered bensinmotor, och ofta representeras som en motoriserad skateboard med styret. <
br> Kalifornien och Mini Moto Klassificeringar

California Vehicle Code 400 (a) klassificerar ficka cyklar och mini heaten som motorcyklar, är som alla motorfordon som har ett säte eller sadel som används av ryttare och är utformad för att resa på högst tre hjul och väger mindre än 1500 kg. California Vehicle Code 405 definierar vidare en mini moto som en "motordriven cykel", som är en motorcykel som drivs av en motor med ett deplacement på 150cc eller lägre. Vad dessa koder kokar ner till är att en mini moto operatör måste registrera fordonet som en motorcykel, besitter ett statligt utfärdat motorcykel godkände licens och använda lämplig skyddsutrustning. Men som de flesta mini moto tillverkarna inte placera koder Vehicle Identification (VIN) på sina produkter, inte California Department of Motor Vehicles inte att Mini heaten ska registreras.
Andra stater Synen på Mini Motos

Kalifornien är inte den enda staten att visa mini heaten som motorcyklar. Pennsylvania klassificerar både en skoter (motoriserad skateboard) och en motordriven cykel som motorfordon som kräver registrering och licensiering att fungera på allmänna vägar och trottoarer. Dessutom kräver Tennessee motordrivna cykel operatörerna att ha en M-Limited påskrift på sina körkort. Skulle en mini moto registreras och användas på allmän väg, är verksamhetsutövaren skyldig att följa alla trafikregler och kan krävas för att bära försäkring.
Universal hjälm lagar

De flesta stater har en allmän hjälmlag som kräver all motorcykel och motordrivna operatörer cykel och passagerare att bära Department of Transportation godkända hjälmar. Arkansas, Florida, Kentucky, Louisiana och Texas kräver endast operatörer yngre än 20 för att bära hjälm. Som av 2009, är hjälmar inte krävs enligt lag i Idaho, New Hampshire, Iowa och Colorado.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106456.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.