Hur ändrar jag Dyna Super Glide Olja på en 2005 Harley Davidson?

Harley-Davidson rekommenderar att du ändrar din V-Twin motorcykel olja varje 2500 miles för att säkerställa livslängden och prestanda för din "cykel motor. Utförs regelbundet, kan dessa oljebyten förlänga livslängden på din 2005 Harley-Davidson Dyna Super Glide dramatiskt, vilket minskar slitaget som orsakas av försämrad olja. Byta olja själv är en enkel uppgift som normalt tar mindre än en timme att utföra med vanliga mekaniker "handverktyg. Ta din tid, om du aldrig har ändrat din motorcykel olja innan, kommer du få snabbare när du blir bekant med processen. Saker du behöver
Motorcykel stativ
Hylsnyckel
5/8-tums socket
Oljetråg
Oljeplugg O-ring
Shop handdukar
bandnyckel Oljefilter
3 liter 20W50 motorolja
Visa fler instruktioner
1

starta motorcykeln, låta den gå på tomgång i minst tre minuter att värma sin oljeförsörjning. Stanna motorn och lyft motorcykeln i upprätt läge med en motorcykel stativ.
2

Skruva av oljepåfyllningslocket från oljetanken. Ta bort avtappningspluggen från nedre vänstra sidan av motorns vevhus med en 5/8-tums socket. Placera ett oljetråg under avtappningspluggen och låt oljan rinna av helt. Ta bort och byt avtappningspluggen O-ringen med en ny O-ring. Torka av spetsen på avtappningspluggen ren med en handduk, och sätt in det i motorn, med en 5/8-tums hylsa för att dra ur kontakten.
3

Ta bort oljefiltret från framsidan av motorn med en rem skiftnyckel. Fyll en ny oljefilter med färska 20W50 motorolja och sprida ett tunt lager olja på filtrets inre packningen. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter tätt mot vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv för att säkra det på plats.
4

Häll upp till 2,5 liter färska 20W50 motorolja i tanken och torka bort utspilld olja med en butik handduk. Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket på oljetanken är påfyllningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107397.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.