Hur att rengöra en Kawasaki KLX250 Förgasare

Kawasakis KLX250 är en dual-sport motorcykel som kan köras både på väg och i terräng. Trots att KLX250 har varit en del av Kawasakis världsomspännande motorcykel lineup sedan 1981, var det introducerades till den amerikanska marknaden under 2006. För att göra motorcykeln så enkelt som möjligt, en nödvändighet i ansiktet av en potentiell uppdelning på en avlägsen stig, den KLX250 åberopat en förgasare för att föda sin encylindrig motor. Tyvärr är förgasaren lätt igen om bränslesystemet är förorenad av smuts. Demontering av förgasaren för rengöring är en ganska okomplicerad uppgift som lämpar sig för de flesta KLX ägare. Saker du behöver
insexnyckel, 4 mm
Sockel, 10 mm
hylsnyckel
Open-end skiftnycklar, 10 och 12 mm
Tänger
Shop handdukar
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Catch pan
Straight plocka
Förgasare Container
rengöringslösning
Vatten
Luftkompressor
Blåspistol
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sidostödet och vrid bränslekranen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "off" läge. Låt motorn sval vid beröring.
2

bort sidoskydden belägen under motorcykelns sits med en 4 mm insexnyckel. Ta bandet sätet grab med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft sitsen från motorcykeln.
3

Avlägsna kylaren döljer placerad under främre av bränsletanken med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lossa skruvarna Bränsleventil på motorcykelns ram med en 10 mm hylsa. Drag bränsleslangen utanför den högra sidan av bränsleventilen hjälp av en tång. Torka omedelbart bort utspillt bränsle med en butik handduk.
4

Skruva ur skruvarna från båda sidor av tanken med en 10 mm hylsa. Skruva loss skruven från botten av tanken med en 12 mm hylsa. Lyft bränsletanken utanför motorcykelns ram.
5

Lossa klämmorna som fäster förgasaren till motorns luftintag fläns och luften rutan kanalen med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Dra förgasaren ur luftlådan snitt, sedan inloppsflänsen. Lyft förgasaren ut från toppen av motorcykelns ram. Lossa gasreglaget muttern kabellås, som ligger längs den högra sidan av förgasaren med en 10 mm fast nyckel, dra sedan kabeländarna ur gasspjället.
6

Håll förgasaren över en fånga pan, sedan lossa flottören skruven kammaren drain på botten av förgasaren med en platt skruvmejsel. Skaka försiktigt förgasaren tills något bränsle kvar i flottörhuset har tömts helt. Dra åt avtappningsskruven.
7

Ta bort locket förgasaren toppen med en Phillips-skruvmejsel. Dra membranventilen, våren och munstycksnålen ut från förgasaren. Dra bränsleslangen från inloppet på vänster sida av förgasaren, och vara säker på att fånga något bränsle som droppar ut.
8

Dra bort dräneringsslangen från flottörhuset. Ta bort flottörhuset med en Phillips-skruvmejsel. Tryck float stiftet ut ur flottören tornen på undersidan av förgasaren med en rak hacka. Dra flottören och ventilen nålen bort, skruva av ventilsätet.
9

Ta pilot och main jets från undersidan av förgasaren med en platt skruvmejsel. Skruva piloten skruv och fjäder placerad direkt under förgasaren utlopp med hjälp av en platt skruvmejsel. Räkna mängd varv som krävs för att ta bort skruven för senare installation. Skruva loss choken från den vänstra sidan av förgasaren med en 12 mm fast nyckel.
10

Placera förgasarkroppen, flottörkammare, float stift, både jetplan och piloten skruva in en container fylld med en förgasare rengöringslösning. Låt delarna ligga i blöt i minst en timme.
11

Skölj delarna med varmt vatten och sedan rensa ut kvarvarande vatten eller skräp med tryckluft tillförs genom ett slag pistol. Direkt tryckluft i förgasaren bränsle och luftvägar, samt genom strålöppningarna.
12

Installera ventilen set, ventilnål, float och float stift. Skruva de viktigaste och pilot jets på plats tills de sitter mot förgasaren. Skruva piloten skruv och fjäder på plats med samma mängd varv som krävs för att ta bort skruven. Sätt tillbaka flottörkammare.
13

Tryck membranet, vår och munstycksnålen in i toppen av förgasaren. Sätt tillbaka överdelen. Skruva choken på plats tills den sitter mot förgasaren. Skjut bränsleslangen till förgasaren bränsleinloppet och tömningsslangen på botten av flottörhuset.
14

Skjut gasreglaget kabeländarna in i gasspjället, dra sedan åt gasreglaget muttrarna kabellås. Skjut förgasaren in i motorns luftintag flänsen och dra kanalen luftskåpet över förgasaren inlopp. Dra åt båda klämmorna för att fästa förgasaren.
15

Placera bränsletanken över motorcykeln och tryck bränsleslangen på den högra sidan av bränslekranen. Skruva bultarna bränsletanken på plats, följt av bultarna bränslekranen.
16

Sätt tillbaka kylaren vanten, täcker sits och sida på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111626.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.