Hemlagad GPS handtaget Mounts

För cyklister och motorcyklister, tar med sig ett globalt positioneringssystem (GPS) enhet kan vara ett bra sätt att få misshandlad sökvägen och utforska nya vägar utan att riskera att gå vilse. Det kan också erbjuda ett effektivt sätt att komma till din destination så snabbt som möjligt, eller att hitta destinationer längs vägen. Medan många av de kommersiellt tillgängliga GPS styret fästen är dyra och inte alltid effektivt, kan en hemmagjord styresmonteringen spara pengar och se till att du har ett fäste som passar din cykel perfekt. Välj en monteringsplats


Innan bygga ett fäste, välj en lämplig plats på styret för det. På en motorcykel, kan detta vara nära centrum av styret för att möjliggöra enkel åtkomst till ett eluttag och att GPS-enheten ur vägen för handkontroller, såsom gasreglaget. På en cykel, kan den bästa platsen för en GPS-fästet vara mer mot ena sidan så att styret att rotera fritt. Välja ett läge för berget som är relativt fri från ledningar, kommer kablar eller andra hinder gör installationen enklare.
Isär Factory Mount

flesta nya GPS-enheter några med en grundläggande fäste som lämpar sig för en bils instrumentbräda eller vindruta. Undersök detta fäste och avgöra var det kan tas isär. Du kommer att behöva behålla vaggdelen av fästet till sätet GPS-enheten. Det kan vara lättast att avlägsna vaggan från resten av fästet där det finns en kulled eller ovanför den sug-koppens botten. De flesta av dessa plast fästen kommer helt enkelt att ta loss, men försiktig så att inte knäcka plasten.
Bygg Styre Portion av Mount

mest svåra delen av förfarandet är att konstruera nya basen av berget som kommer att fästa den på styret. Eftersom varje styret layout är unik, välj det alternativ som passar bäst för din cykel. Den enklaste lösningen kan vara att använda en befintlig klämma-stil styresmonteringen som spänner åt runt styrstången själv, såsom en för en eftermarknad vindruta eller mätare kluster. Ett annat alternativ är att skruva en rund pärla på befintliga styret tillbehör fästen, eller in i styret metallen själv, att fästa bollen mount och vagga från fabriken bilmontering.
Montera och installera den slutliga monteringen

fäster säkert GPS-hållaren till styresmonteringen. Använd en borrmaskin och rostfria skruvar för det starkaste fästet och se till att sätta samman de två delarna i mer än en plats för att förhindra att dockan svänga när du cyklar. Om det inte finns en lämplig plats för att fästa de två delarna med skruvar, använda gummislang, till exempel en cykel däck slang, för att binda GPS-hållaren på styret montera, eller direkt till styret själva. Denna tillfälliga fäste kan behöva stramas åt ibland men är en av de billigaste och snabbaste styret fästen du kan göra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106071.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.