Så kolla oljan i en Suzuki motorcykel

Suzuki motorcyklar spela en mängd olika roller, från att erövra tävlingsbanor till följande spår. När solen bleknar och miles av motorvägen leder hem, måste du tenderar att motorcykelns behov. Tändstift och olja är livsnerven för dessa maskiner, men hur ska du kolla oljan i en Suzuki motorcykel? Det är lätt att göra, och du kommer inte ens att behöva bli smutsig. Instruktioner
1

Värm din motorcykel till arbetstemperaturen genom att starta motorn och låta oljan värmas upp, eller genom att ta en kort åktur. Oljan kommer att expandera något och flyter bättre att ge dig en mer exakt avläsning.
2

Parkera motorcykeln på ett plant, jämnt underlag och vrid tändningsnyckeln till läge "OFF".

3

Placera dig själv till vänster om din Suzuki motorcykel, hukande något att lokalisera glas olja synen på motorn. Synglaset är en rund port vanligtvis placeras strax nedanför och till vänster om kopplingskåpan.
4

Behåll din position och sakta lyfta motorcykeln från sidostödet, hålla cykeln i ett vertikalt ställning.
5

oljan fyller synglaset, kommer det att sluta någonstans mellan en uppsättning av märken som anger mängden olja i motorn. Optimalt bör oljenivån sväva precis mellan de två varumärkena. Om oljenivån är under den nedre markeringen, kan du behöva lägga till mer olja långsamt tills det är mellan de två varumärkena.
6

Ta del av färg och opacitet på oljan. Om oljan verkar vara grumlig eller kontaminerade, byta olja och oljefilter omedelbart.
7

sakta Parkera motorcykeln tillbaka på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106626.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.