Hur ändrar jag en ventilskaft på en Harley?

Idag mer än någonsin, människor vänder sig till motorcyklar som ett medel för primär transportmedel. Däremot kan motorcykel underhållskostnader montera upp över tiden, vilket nödvändiggör en gör-det-själv-attityd. Med rätt verktyg, byta däck, slangar och ventilskaft är möjligt inom den egna garage. Några enkla knep och tekniker kan spara timmar av frustration och misslyckande. Förbered för framgång

Kolla ditt garage, granska verktyg och övergripande layout. För säkerhets skull se till att det inte är en massa skräp i arbetsområdets omedelbara närhet. Köp den tillämpliga servicemanualen från din lokala Harley-Davidson återförsäljare. Om de inte är i lager, kan Harley satte den på beställning och få det levererat till din dörr. Åtminstone

, verktyg du behöver är skiftnycklar, däck skedar, en "spärr"-typ auto jack och dina planerade reservdelar. Du kan också överväga att använda rim beskyddare, eftersom de kan hjälpa till att hålla dig från att repa en uppsättning dyra fälgar. Slutligen investera i en högkvalitativ momentnyckel. De flesta jobben finns beskrivet i servicemanualen ange exakta åtdragningsmoment för varje fästelement. Harley har placerat dessa i där av en anledning, så använd dem.
Ta däcken

motorcykeln blir mer stabil om du bara byter ett däck vid en tidpunkt . Framdäcket är den absolut enklaste att ta bort så börja där. Blockera ramen så att framhjulet är från marken. Tag av axelmutter och eventuella reglage nötter mössa och dra axeln gratis. Dra av hjulet i framgaffeln. Du kanske måste släppa ut luften ur däcket för att kunna frigöra den.

Vid arbete på den bakre däcket, det är den extra uppgiften att handskas med remdrift. Efter att dra den bakre axeln, tillåta hjulet att glida framåt mot framsidan av cykeln. Detta bör lossa drivremmen nog att tillåta dig att glida bort hjulet.
Pärla Breaking
däck

Motorcykel är monterade på ett hjul med en stram sigill, eller pärla, runt fälgar. Denna pärla måste brytas loss för att få däcket bort av hjulet. Det är där en äldre stil "spärr" domkraft kommer in Om du inte redan har gjort det, låt luften ur däcket och ta bort nålen från ventilspindeln. Arbeta bakom en bil eller lastbil, placera hjulet på en plywoodskiva eller kartong för att skydda den från repor. Placera bottenplattan i uttaget på däcket så nära kanten som möjligt utan att röra den. Jack din bil eller lastbil upp, så att bottenplattan för att börja komprimera gummibana. När tillräckligt tryck skapas från fordonets vikt, kommer pärlan bryta sig loss, som ger tillgång till motorcykeln innerslang.
Tube och stam ersättare

Ta bort alla hårdvara säkra stammen till hjulet. Detta kommer typiskt att vara bara en mutter. Det är inte nödvändigt att helt ta bort däcket från hjulet för att åstadkomma detta. Dra det inre röret och stammen från hjulet och byt med dina nya delar.

Använda däck skedar, arbeta kanten av däcket tillbaka runt kanten av hjulet. Det är där fälgen skydden kan komma till hands. De tjänar till att skydda hjulet mot repor och märken. Efter däcken monteras tillbaka på hjulet, blåsa upp däcket. Det kan vara nödvändigt att blåsa upp till ett högre än normalt tryck för att "ställa in pärlan." Detta kommer att inträffa med en högt och distinkt knäppande ljud. Montera tillbaka hjulet till motorcykeln i omvänd ordning. Se till att vridmoment alla fästen till tillverkarens rekommendationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106715.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.