Var finns gasfilter ligger för 1800 Goldwing motorcyklar?

För de flesta motorcyklar är ett bränslefilter billigt skydd som håller skräp-förorenat bränsle kommer in i förgasaren eller insprutningssystemet. Hondas flaggskepp touring motorcykel är inte beroende av ett bränsle filter, per se, för att screena skräp. Istället är bränsletanken interna pump utrustad med en skärm som, enligt Honda, behöver inte servas regelbundet. Naturligtvis kan mycket smutsigt bränsle täppa till filtret, kräver bränslepumpen och dess skärm ska tas bort för rengöring. Dock bör en snabbtest av bränslepumpens kondition göras i förväg för att undvika onödigt bort bränslepumpen. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
Tänger
Shop handdukar
Half-quart plastmätglas
Momentnyckel
stjärnskruvmejsel
skiftnyckel Bränslepump (Honda del nr . 07ZMA-MCAA201) sälja Grease-styckning diskmedel
Bränslepump O-ring
SAE 10W-40 mc-motorolja
Bränsletilloppsledning slangände O-ring
Show Fler Instruktioner
Bränslepump Inspektion
1

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står och låt den svalna i minst 30 minuter.
2

Ta bort skruvarna från passagerarsätet armstöd, två bultar på varje sida, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Sätt armstöden åt sidan. Lyft baksidan av passagerarsätet, dra sedan hela sätet mot motorcykelns stammen tills den kan lyftas bort helt. Bränsletanken ska vara synlig mellan motorcykelns rambalkar.
3

Dra slangen närmast framför motorcykeln av bränslepumpen, belägen mot den bakre delen av bränsletanken, genom hjälp av en tång. Detta är bränslets returslangen. Anslut bränsle inloppspumpen avkastning med en gummikåpa. Placera returslangen till en halv liter, plastmätglas.
4

Slå på motorcykelns tändning, sedan vända till /från omkopplare, placerad på höger handtag, till "RUN" . Bränslepumpen kommer Prime, indikeras med två andra brummande ljud och små utsläpp av bränsle i mätglaset. Vänd kör /stopp-knappen till "Off" för att avsluta primningssekvens. Upprepa detta steg fyra gånger, sedan stänga av motorcykelns tändning.
5

Kontrollera mängden bränsle som levereras av bränslepumpen mot mätglaset. Helst bör 4,5 dl bränsle har släppts ut från bränslepumpen under primningssekvens. Bränslepumpen är felaktig eller bränslepumpen skärmen är tilltäppt om det är mindre än 4,5 gram bränsle i mätglaset.
6

Avlägsna gummiproppen från bränslepumpen och skjut slangen bränslereturledningen på plats.
7

Skjut fliken under framsidan av ryttarens delen av sätet, under tvärbalken mellan sätesskenorna. Sänk passagerarsätet del på sätesskenorna och justera sätet monteringshålen med dem på motorcykelns ram. Placera armen vilar mot sätet och skruva åt bultarna på plats. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds.
Bränslepump Borttagning och Screen Cleaning
8

Lyft upp motorcykeln på dess centrum står och låt den svalna i minst 30 minuter.
9

Ta bort bultarna från armen passagerarsätet vilar, två bultar på varje sida, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Sätt armstöden åt sidan. Lyft baksidan av passagerarsätet, dra sedan hela sätet mot motorcykelns stammen tills den kan lyftas bort. Bränsletanken ska vara synlig mellan motorcykelns ramskenor
10

Dra bakersta slang -. Bränsle returslangen - av bränslepumpen med hjälp av en tång. Torka bort utspillt bränsle omedelbart genom att använda en butik handduk. Lyft på gummidamasken från toppen av bränslepumpen. Skruva av bränsletillförseln slangkopplingen skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Koppla den elektriska kontakten från toppen av bränslepumpen.
11

Skruva bränslepumpen låsringen med hjälp av en skiftnyckel bränslepump (Honda del nr 07ZMA-MCAA201). Lyft bränslepumpen ur bränsletanken och linda en butik handduk runt sin bas för att undvika droppande bränsle på motorcykeln. Täck hamnen bränslepumpen med en luddfri trasa för att undvika bränsle kontaminering.
12

Håll bränslepumpen i vinkel ovanför ett tvättställ. Tvätta bränslet skärmen, längst ner på pumpen, i en lösning av varmt vatten och en fett-skär diskmedel. Skölj skärmen med ett lågt tryck ström av varmt vatten och låt den torka ordentligt.
13

Ta bort O-ringen från bränslepumpens passyta och ersätta den med en ny O-ring. Smörj in O-ringen med SAE 10W-40 mc-motorolja, sänk sedan bränslepumpen i bränsletanken. Rikta in flikarna inbyggda i sidorna av bränslepumpen med skårorna i bränslepumpen porten.
14

Skruva bränslepumpen låsringen på plats med hjälp av skiftnyckel bränslepump, skärpning tills det kommer inte längre tur.
15

Byt bränsletillförseln slangkopplingen O-ringen och stryk O-ringen med motorolja. Skjut beslaget i bränslepumpen och dra åt fästskruvarna till 7 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel. Anslut elektriska kontakten till toppen av bränslepump, tryck sedan gummistövel på plats. Skjut på slangen bränsle avkastning på bränslepumpens inlopp.
16

Skjut fliken under framsidan av ryttarens delen av sätet, under tvärbalken mellan sätesskenorna. Sänk partiet passagerarsätet på sätesskenorna och justera sätet monteringshålen med dem på motorcykelns ram. Placera armen vilar mot sätet och skruva åt bultarna på plats. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111621.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.