Hur man ska täcka en motorcykel Seat med läder

Fördelarna med att ha en läder motorcykel säte utöver utseende, och bland annat att ha en plats som är förenligt med ryttarens kropp, andas under långväga åkattraktioner, och har god hållbarhet. En anpassad skinn, dock kan kosta betydligt mer än en täckt av vinyl. Lyckligtvis återvinna en stol är en helg projekt som många ryttare kan åta sig så länge de har rätt material för att göra jobbet rätt. Saker du behöver
Motorcykel sits
Tänger
Muslin eller andra billiga tyg
Läder
Marker
läder sax eller Razor kniv
Häftpistol
Show Fler Instruktioner
1

bort befintliga locket. Om motorcykeln sätet du arbetar med redan har ett lock, dra häftklamrar som håller den på plats. Om du inte planerar att göra väsentliga ändringar i motorcykeln sätet skum, kan du spara den täckande använda som mall för den nya läder täcker.
2

Gör en mall. Om du ändrar sätet skum, eller om du inte har den gamla luckan, måste du göra en mall av muslin eller annan billig trasa. Trace sitsen på tyget, sedan lägga till marginaler som är åtminstone dubbla höjden av sidan av sätet. Till exempel, om stolen mäter tre inches tjock på sidorna, tillsätt sex inches av marginalen till den spårade formen. Addera 3

Skär lädret. Använda mallen, spåra formen på lädret. Om du använder relativt tunt skinn du kan skära den med läder sax. Om du använder en kraftigare läder, använda en rakkniv kniv för att skära ut sätet formen. Försök inte att skära igenom tjockt läder i ett pass om du inte kan göra så lätt. Flera passager med kniven kommer oftast resultera i jämnare nedskärningar.
4

Recover stolen. Börjar på framsidan av sätet, dra lädret över skummet och häfta det till sittunderredet. Arbeta dig runt sitsen går från sida till sida och dra lädret ordentligt. Du kommer att ha överskott läder som du kan trimma efter att se lädret passar sätet smidigt.
5

Finjustera täckning. När du rider på en nyligen återhämtat läder sits du kanske upptäcker att lädret sträcker och blir lös i vissa områden. Om detta händer, helt enkelt ta bort de häftklamrar i området som behöver åtdragning, dra lädret smidigt, och sätt tillbaka det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109369.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.