Hur man omforma en motorcykel Seat

Antalet egna bolag motorcykel säte visar en av de vanligaste klagomålen om lager motorcyklar: Sätena känner sig obekväma även efter bara korta turer. För en person med dollar att spendera, kan få en egen plats att ta hand om problemet, men en motorcyklist inte behöver spendera alla sina pengar på en anpassad plats om han omformar motorcykeln sätta sig för att göra det mer bekvämt. Resultaten kan känna och ser precis lika bra, med mindre monetära investeringar, men mer fysiskt arbete. Saker du behöver
nåltång
Electric kniv
Tusch
Nuvarande mc seat
Spray lim
Hög densitet skum
Disk grinder
Pneumatisk häftapparat
Dammask
Visa fler instruktioner
1

bort sätet från cykeln. Vänd sätet och ta bort sätets klädsel med en spetstång för att dra ut häftklamrar som håller den på plats. Om endast en del av sitsen behöver ändra, och om du vill återanvända samma omslag, bara ta bort så många klammer som behövs för att få enkel tillgång till den del av sätet.
2

Shape sätet . Om en del av sätet känns för bred, den elektriska kniven för att ta bort stora mängder skum på en gång, och använda disken grinder för att avlägsna mindre mängder. Om stolen behöver bredda, bifoga en bit av skum med hög densitet på sätet med spraylim. När den stadigt har fäst, använd den elektriska kniven och disk kvarn för att ge den rätta formen.
3

Slät yta. Använda disken slipmaskin med den finaste grus pad du kan hitta, jämna till ytan av sätet så att inga knölar eller ihåliga fläckar kommer att orsaka obehagliga tryckpunkter när du rider. Var särskilt uppmärksam på områden där du bundna skummet att se till att sömmen är ännu. Lägg mer spraylim om skummet visar tecken på att separera.
4

Test sätet. Om du tagit bort den ursprungliga säte täcker helt, sätta skum ryggstödet på cykeln och sitta på den. Om du känner några områden som behöver lite mer omforma gör det nu innan du börjar återhämta sitsen.
5

Recover stolen. Om du bara bort det ursprungliga sättet att täcka en del, dra åt och häfta det tillbaka i position. Om du tagit bort den ursprungliga klädseln helt, använda den som en guide för att skapa ditt nya klädseln, och se till att lämna tillräckligt med extra material för att ge dig utrymme att sätta i klammer. Du kan alltid trimma överskottet när sätet är täckt. Börja vid näsan av sätet och drar i tyget hårt, häfta det på plats. Staple resten av locket på plats arbetar från sida till sida för att hålla tyget tätt utan att orsaka att det skrynklas. När sitsen är täckt, skär bort överflödigt tyg lämnar omkring en tum marginal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107695.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.