Hur man tar bort en Starter Från en Harley-Davidson Low Rider

Harley-Davidson använder en Nippon-Denso-typ startmotorn på deras låga Rider modeller. En solenoid på startmotorn styr hög strömstyrka ström som används av starter under drift. Fältspolen och kommutatormotor band blir strömförande för att producera en hög hastighet rotation i starter, vilket sedan överförs till motorn genom drivmekanismen. Brända kontakter inom solenoiden, isolationsgenombrott i fältspolarna, slitna band kommutatorprofiler och skadade drivmekanismer kan orsaka starter att misslyckas och behöva bytas ut. Saker du behöver
Ratchet
Allen föraren satt
Ansiktsskydd
Gummihandskar
10 mm skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Wrench in
New starthuset O-ring
Loctite gänglåsning 243 (blå) katalog Foot-pound momentnyckel
Inch-pound momentnyckel
Vaselin
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Ta bort skruven säteshållaren från sätet fäste med en spärr och Allen drivrutin. Lyft den bakre delen av sitsen uppåt och skjut stolen mot baksidan av cykeln för att lossa sitsen från ramen och ta bort den från cykeln.
2

Don en ansiktsmask och gummihandskar.

3

Ta bort batteriluckan fästskruven från botten av batteriluckan med en spärr och Allen drivrutin. Luta batteriets topp täcka ut och lyft luckan för att frigöra den från batterilådan.
4

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en 10 mm nyckel.
5

Ta den positiva batterikabeln från batteriet med en 10 mm nyckel.
6

Haka och ta ur batteriet bandet. Ta ut batteriet ur facket. Ta ansiktsmask och gummihandskar.
7

Ta bort de två översta skruvarna batteribrickan från ramen ovanför batterilådan och botten batterilådan skruv från insidan av batterifacket med en spärr och Allen drivrutin .
8

Ta bort batteriet magasinet från cykeln medan vägleda batterikablarna genom hålen i batterilådan.
9

Ta ut end-lock mutter, med ett Ratchet och uttag, och dra slut-täcka bort startapparaten.
10

Dra tillbaka Gummiskydd bort pluskabeln terminalen. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort pluskabeln muttern och lyft sedan ringen terminalen bort startapparaten terminalen stud. Koppla ur magnetventilen elkontakten från solenoiden.
11

Ta bort de två starter fästbultarna från starter med en spärr och Allen drivrutin. Dra i startsnöret av cykeln. Avlägsna och kassera starthuset O-ringen.
Installation
12

Inspektera de två split-ring bussningar i den inre primära fall starter fästen för slack eller slarv . Ta bort split-ring bussningar och sprida dem för att ge en lätt presspassning i den primära bostadsmarknaden. Skjut split-ring kullager tillbaka i position.
13

Installera en ny startapparathus O-ringen på startapparaten. Montera startapparaten på cykeln.
14

Applicera en droppe Loctite Gänglåsning 243 till över löpbanan hos de starter fästbultarna. Installera starter fästskruvar och brickor och dra dem till 24 till 27 foot-pounds med en fot-pund momentnyckel och Allen drivrutin.
15

Installera pluspolen kabel ring och mutter på starter terminal stud. Dra åt muttern till 65 till 85 tum-pounds med en tum-pound momentnyckel och uttag. Skjut skyddshylsan ordentligt över pluskabeln terminalen. Anslut solenoiden elektriska kontakten till solenoiden.
16

Placera startmotorn end-locket på startmotorn och montera muttern, med hjälp av ett Ratchet och uttag.
17

Place batteribrickan i position medan vägleda batterikablarna genom hålen i magasinet.
18

Montera övre och undre batteribricka skruvar och brickor. Dra åt skruvarna till 96-120 tum-pounds, med en tum-pound momentnyckel och Allen drivrutin.
19

Guide batterikablarna i urtagen i de övre hörnen av batterilådan.

20

Don ansiktsmask och gummihandskar.
21

Placera batteriet i batterifacket med polerna vända ut. Snap batteriet bandet på plats.
22

Installera den positiva batterikabeln och kabelbult. Dra åt bulten till 60 till 70 tum-pounds med en tum-pound momentnyckel och uttag.
23

Installera batteriets minuskabel och kabelbult. Dra åt bulten till 60 till 70 tum-pounds, med en tum-pound momentnyckel och uttag.
24

Avlägsna ansiktsskydd och gummihandskar.
25

Ansök ett tunt lager av korrosion flamskyddsmedel fett eller vaselin till terminalerna.
26

Installera batteriluckan och skruva. Dra åt skruven ordentligt med hjälp av en spärr och Allen drivrutin.
27

Placera sätet på cykeln. Lyft den bakre delen av sätet och skjut den framåt för att ingripa sätet fliken i ramen kortplatsen. Sänk den bakre delen av sätet och montera skruven säteshållaren genom sätets fäste. Dra åt skruven säteshållaren säkert med en spärr och Allen drivrutin. Lyft upp sätet för att göra vissa att det är säkert monterad på cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111610.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.