Hur byta olja på en 1994 Harley FXDWG

Harley-Davidsons FXDWG, bättre känd som Dyna Wide Glide, har blivit av varumärkets mest omhuldade modeller sedan den infördes 1993. 1994 Dyna Wide Glide var en överföring, och var oförändrad jämfört med föregående årsmodell. Vid Dyna Wide Glide hjärta var Harley-Davidson 1340 cc Evolution motor, vilket gav en robust och pålitlig plattform för cruising boulevard eller sluka oändliga miles av motorvägen. Hålla motorn i sin topp skick, dock krävs en total förändring av motorns oljeförsörjning varje 2.500 miles. Saker du behöver Kundservice stå
Oil uppsamlingskärl
skruvmejsel
Shop handdukar
Oljefilter Parts skiftnyckel
rengöringsspray
Tre liter, SAE 20W-50 motorcyklar olja
Oljefilter
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Välj ett väl ventilerat utrymme level arbete och parkera din Dyna Wide Glide på sidostödet. Starta din Dyna motor och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter att värma upp motorn olja. Stanna motorn efter att den har värmts och låt oljan nöja ytterligare 10 minuter.
2

Stötta din Dyna Wide Glide i en vertikal position, med hjälp av en tjänst monter. Dra oljelocket ut från den högra sidan av oljetanken, sitter under sadeln. Rengör ol locket oljestickan med en butik handduk, sedan ställa in oljelocket åt sidan.
3

ut en olja uppsamlingskärl under den vänstra sidan av motorn, nära den bakre ramlisten. Dra slangen oljan rinna ur Rammonterat fångst, som ligger längs den vänstra nedre ramen järnväg. Lossa klämman avtappningspluggen, med hjälp av en skruvmejsel, dra avtappningspluggen ur oljan avloppsslangen. Tappa ur motoroljan i din fångst behållare tills oljeflödet har reducerats till en tunn rännil.
4

Torka avtappningspluggen ren med en handduk, och sedan trycka in den i oljan avloppsslangen. Dra åt klämman runt oljan slangen och avtappningspluggen, med hjälp av en skruvmejsel. Skjut på slangen olja rinna in i Rammonterat fångst.
5

Skruva av oljefiltret från oljepumpen på vänster sida av motorn, mellan de främre rambalkar och framsidan av motorn , med en oljefilternyckel. Tappa ur oljan ur oljefiltret och oljepumpen i din olja uppsamlingskärl. Rengör oljepump och oljefiltret Monteringsgängorna efter att oljan har tömts, använda en del rengöringsspray och en butik handduk.
6

Fyll det nya oljefiltret med 4 uns av SAE 20W-50 motorcykel motorolja, sedan sprida ett tunt lager olja runt filtrets tätande O-ring. Skruva på oljefiltret på oljepumpen tills det är handkraft. Dra åt oljan Uppgiftslämnaren ytterligare fjärdedel till ett halvt varv för att försegla oljefiltret mot oljepumpen. Använd inte ett verktyg av något slag för att installera eller dra åt oljefiltret.
7

Placera en tratt i oljetanken påfyllningsröret. Häll två liter SAE 20W-50 motorolja för motorcyklar i oljetanken, sedan bort tratten och pressa oljan locket på plats.
8

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter att fördela den färska oljan hela motorns vevhus. Stanna motorn och kontrollera oljenivån, med mätstickan oljelocket. Lägg till ett extra uns till 2 uns av motorolja i oljetanken om oljenivån är under mätstickan nedre skåran. Överfyll inte.
9

Torka bort utspilld olja från oljetanken, olja dräneringsslang och oljefilter, med en butik handduk. Ta bort tjänsten stå och sänka din Dyna Wide Glide på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111490.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.