Återskapa en XR600 Motor

Den ärevördiga XR600 är utan tvekan en av de tuffaste off-road motorcykel motorer som någonsin gjorts. Medan de encylindriga fyrtaktare kan ta en hel del övergrepp, liksom varje annan motor, kan de slits ut eller bryta. Motor ombyggnad är främst om att ersätta eller resurfacing slitna lagerytor - inklusive lager i motorerna. Vid ombyggnad av Honda XR600 flesta människor tar tillfället i akt att uppgradera motorn med prestanda delar, förutom färska lagerytor. Det är viktigt att alla prestanda delar matchas för att arbeta tillsammans, t.ex. nya kolvar och kammar. Den vanligaste ombyggnad på encylindriga motorcyklar såsom XR är att återuppbygga den övre änden av motorn från att vevstaken upp. Saker du behöver
Shop stand
XR600 Ombyggnadssats
metriska skiftnycklar
butik trasa
buntband
Slagborrmaskin
ring komprimeringsverktyget
Honda ventil verktyg
Momentnyckel
Packning skrapa
Packning lösningsmedel
Bladmått
Visa fler instruktioner
1

Ställ din motorcykel på en butik stativ. Stäng av bränslet petcock. Ta bort sätet, bensintank, avgassystem och förgasare. För att hålla förgasaren ur vägen, kan du ta bort förgasaren kabeln, notera kabeln justeringen förväg. Digitala fotografier är till hjälp under hela processen.
2

Dra ur tändstiftet.
3

Demontera skruvarna ventilkåpan. Ventilkåpan på XR600 är en gjuten magnesium fall som är mycket lik huvudet fenor. Ställ den åt sidan på en trasa.
4

försiktigt vrida motorn med kick-start spaken tills du kan se befälhavaren länken i kamkedjan. Trä änden av en lång buntband genom en länk i kedjan på båda sidor av kamdrev så att kedjan inte kan falla ner i fallet. Tillbaka huvudlänken bort med en skruvmejsel. Var försiktig så du inte tappar den. Ta bort länken i kedjan.
5

Demontera bultarna. Ta försiktigt bort huvudet. Du kan behöva tillämpa lite tryck i sidled för att få packningen tätar att släppa. Lyft huvudet och över kolven. När cylindern är nästan fri från kolven, vira en tung affärshandduk runt kolven kjolar så att inga skador uppstår när kolven rensar cylindern.
6

Avlägsna kolvtappen och kolven.

7

Demontera ventilfjädrar och ventiltillbehör från huvudet med en Honda ventil verktyg.
8

bort kammarna från huvudet.
9 < p> Rengör var och en av de i varandra passande huvudet ytorna: motorblocket, cylinder botten och toppen, värme botten och toppen, och ventilkåpan. Använd en skrapa och packning lösningsmedel.
10

Ta hela översta änden på en motorcykel verkstad att borra cylindern och bege dig till ditt kit specifikationer. Beroende på din ombyggnad och kit, The Machinist i butiken kan också maskinen dina ventilportarna. The Machinist bör också se till att ringarna är gapped korrekt.
11

Installera den nya kolven, kolvbult och ringar. Du kan behöva ett specialverktyg för ringen installation.
12

Montera packningen och /eller packningen i Ombyggnadssatsen till motorblocket.
13

Linda kolv kjolar igen. Använd ett verktyg ring komprimering för att skjuta den nyligen maskinbearbetade cylinder över den nya kolven.
14

Dra åt cylindern, skruvarna, sedan gradvis vridmoment dem till specifikationerna fabriken vridmoment.
15

Byt kammar, vippor och ventilfjädrar i huvudet.
16

Placera topplockspackningen på däck av förbränningskammaren. Byt ut huvudet, trär zip-bundet kamkedjan genom tajmingaxeln. Re-moment huvudet till fabriken specifikationer.
17

refasten kamkedjan och ögla.
18

Vrid motorn med kickstarten, långsamt, flera varv med tändstiftet tråd avlägsnas fortfarande. Justera ventilspelet på varje ventil till specifikationerna för de nya kammar med ett bladmått.
19

Byt ventil packning och locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111542.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.