Vad orsakar en 2001 Honda XR70 Motorcykel att förlora makten?

Hondas 2001 XR70 kan röra vid en osannolik hastighet för en 70 cc, 5-hästkrafter dirt bike. Men detta kräver att dirtbike motor erhåller en exakt doserad blandning av luft och bränsle, samt en stark gnista för att antända blandningen. I de flesta fall är en effektförlust orsakad av en plötslig nedgång i någon av dessa tre poster. Mekaniska problem kan också orsaka dirtbike att förlora makten. Bränsle Berövande

Effekt förlust i samband med bränsle deprivation visar typiskt sig som en oförmåga att rev helt om motorns varvtalsområde. Istället för revving rent, kommer motorn mosse nära den halv-till-fullgas intervall. I de flesta fall är bränslet deprivation orsakas av ett hinder någonstans i bränsletanken ventil, bränsleslangen och förgasaren, vilket minskar det maximala bränsleflödet krävs vid högre varvtal. En klämd ventilationsrör kommer att allvarligt begränsa bränsleflödet. Bränsle deprivation kan också uppstå om förgasaren s höghastighetståg bränslestrålen är igensatt. I båda fallen kan rengöra förgasaren jet, bränsle ventil eller bränsleslang återställa flödet av bränsle till sin maximala volym.
Förlust av Spark

Strömavbrott kan vara orsakad av en nedgång i tändstiftet förmåga att generera en gnista. I de flesta fall, är tändstiftet s elektrod den största boven i dramat. Elektroden spetsen ska visas ljusbrun i färgen och ha ett gap på 0,024 till 0,028-inches mellan de yttre och inre elektroder. Ett gap större eller mindre än det angivna gapet intervallet kan ändra tändinställningen, vilket leder till en förlust av makt. Dessutom är ett löst tändstift kabeln tillräckligt för att minska tändstiftet effektivitet genom varvtalsregistret. Testa tändsystemet förmåga att generera en gnista genom att sätta tändstiftet i sin kabel och hålla elektroderna mot motorns cylinder. Sparka motorn genom ett helt varv, med kick-start spaken och observera elektroderna. Helst ska gnista verkar ljusa och blå. Försök med en annan tändstift, om en gnista inte visas. Du kommer att behöva inspektera kapacitiv urladdning gnistgivaren och tändspolen om gnistan är fortfarande inte närvarande.
Air Infiltration eller Berövande

Syre är en viktig del i att skapa en mycket brännbar bränsleblandning och får endast införas genom luftfiltret skyddat förgasare inlopp. Infiltration av luft genom otätheter i förgasaren grenröret kan påverka motorcykelns effekt genom att radikalt förändra den exakta luft-till-bränsle kommer in i motorn. Luftläckage brukar identifieras som en hängande tomgång vid ett fullt stängt spjäll läge och kommer att orsaka att motorn överhettas. Alternativt kan en förlust av luft orsakas av ett igensatt eller smutsigt luftfilter. Eftersom mängden luft som strömmar in i motorn är begränsad, är det potentiellt brännbara kraft luft och bränsle blandningen reduceras, skapar en förlust av makt. Air deprivation uppträder vanligen som överdriven baktändning, som orsakas av antändning av oförbränt bränsle som kommer in i syrerik atmosfär.
Mekaniska problem

Förutsatt att XR70 luft- , bränsle och gnista krav är uppfyllda, en förlust av makt kan bara tillskrivas mekaniska problem inom XR70 motor, växellåda och chassi. Over-fylla motorn med olja kommer att skapa tryck i vevhuset, hindrar motorn från att fungera på topp och känns som en trög reaktion på gaspådrag ingångar. En slirkoppling normalt ut som en brist på makt oavsett varvtal och gaspådrag ingång. På samma sätt kan en låst bromsok skapa samma problem som det hindrar hjulen från att vrida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111541.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.