Hur att måla en Rebel

Honda började göra Rebel Motorcycle 1986, i både 250 cc och 450 cc modeller. Även om inte den mest kraftfulla cykel på vägen, det har varit med länge nog för att vara en fixtur. Ommålning en Rebel huvudsak handlar måla bensintanken och fendrar, eftersom gafflarna är i allmänhet krom (vissa finns med svarta gafflar, dock), så dessa punkter måste tas bort före målning och förberedda på rätt sätt. Saker du behöver
Paint Cleaner monter
(nonoil-baserad) katalog Rena dukar
Latexhandskar
Filler
Sandpapper
Epoxy primer
HPLV spruta
andningsmask
Skyddsglasögon
färgskikt
Klarlack
Polermaskin
putsdyna
polermedel
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Inrätta en lackboxen i ett skjul eller en del av garaget, du kommer att uppnå bättre resultat än att måla utomhus. Häng plastskivor från golv till tak i lackboxen området och ställa in bra belysning. Installera en fläkt i fönstret innan du använder tejp för att täta plastarken till utsidan av fläkten.
2

Kontrollera bensintanken för läckor och tryck testa det innan du börjar att strippa den gamla färgen. Rengör tanken och fendrar med ett rengöringsmedel som inte är oljebaserade. Maskera påfyllningshålet och filler trådar mössa med silvertejp.
3

Använd latexhandskar för att säkerställa att ingen olja från fingrarna hamnar på ytorna. Undersök tanken och fendrar för chips och urgröpningar. Blanda upp fyllmedel och spridning i de områden som behöver dem innan slipning med grova 80-grit sandpapper. Torka rent och kontrollera jämnhet. Fyll igen om det behövs, sedan sand igen, denna gång med 120-grit, sedan 400-grit, följt av 600-grit tills du har en slät yta, så ren.
4

Spray tanken och stänkskärmar med ett skikt epoxi primer (burkar primer från bildelar butiker kommer att fungera bra för detta). Låt torka, sedan slipa med 600-slippapper, rengöra och applicera ett andra skikt. Sand gång efter grundfärgen har torkat, upprepa sedan med en tredje och fjärde päls och avsluta med ett lager epoxi sealer, eftersom detta kommer att förhindra vätska att komma igenom och förstöra din klarlack. Låt torka.
Målning
5

Hook upp HPLV färg spruta till en kompressor. Sätt på en andningsmask och skyddsglasögon. Häll färgen - använd en solid färg emalj katalyserad akryl - och spraya på ett tunt lager. Låt torka, lägg sedan till en annan päls, sedan en annan, beroende på färgen tillverkarens anvisningar.
6

Rengör färg spruta, fyll sedan med klarlack. Spraya på ett lager, låt torka, sedan våt sand med 600-grit sandpapper tills den är slät. Lägg någon grafik på denna punkt. Applicera ytterligare ett lager klarlack och våt-sand igen. Applicera fler lager av klarlack, våt sandning slät mellan varje. Sand med allt fint grus efter den sista pälsen, avslutar med 2000-grit sandpapper.
7

Säkra putsdyna till polermaskin och sätta lite polermedel på de målade ytorna. Polera till högglans, sedan byta ut delarna på Honda Rebel Motorcycle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111516.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.