Hur Flytta och installera en 2005 V-Star 1100 Oljefilter

Ändra en motorcykel motorolja och oljefilter är en relativt enkel uppgift som oftast tar mindre än 30 minuter att slutföra. Tyvärr använder Yamahas V-Star 1100 en intern oljefilter, hålls bakom en uppsättning omslag på höger sida av motorn. I sin tur är locken dold bakom motorcykelns avgassystemet. Den undre avgasröret, tillsammans med både ljuddämpare och lock måste avlägsnas helt för att komma åt filtret. Emellertid kit finns för att flytta oljefiltret till framsidan av motorn för att minska mängden tid som spenderas på en annars grundläggande proceduren. Saker du behöver
Hylsnyckel
12 och 17 hylsor mm
Catch grundläggande
Shop handdukar
Momentnyckel
4 mm insexnyckel
Tre liter, 10W-30 API SF-motorolja
Funnel
Oljefilter flyttningssats
Visa fler instruktioner
1

Ta bort avtappningspluggen från botten vänster sida av motorblocket, hjälp en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Tappa ur motoroljan i en fångst bassäng. Rengör avtappningspluggen med en handduk, och skruva fast den för hand. Dra åt avtappningspluggen till 22 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
2

Ta bort den högra främre fotsteg från motorcykelns nedre ramen järnväg, med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa.

3

Lossa de nedre ljuddämpare klämmor, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lossa ljuddämparens bultar, som ligger mellan de båda halsdukar, med hjälp av 4 mm insexnyckel. Dra halsdukar från avgasrören för hand.
4

Skruva den nedre avgasröret monteringsmuttrarna, på framsidan cylindern, med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Dra avgasröret ur cylinderns avgasport för hand, dra sedan röret bort från motorcykeln.
5

Ta bort krom yttre oljefilterlocket från höger sida av motorn, med en 4 mm insexnyckel. Ta bort den lilla inre oljefilterlocket från motorn, använder 4 mm insexnyckel. Dra oljefiltret ur motorn för hand och kasta den. Torka upp någon olja kvar i oljefilterhuset, med en butik handduk.
6

Coat oljan avledarplattanordningen O-ringar med en 10W-30 API SF-motorolja. Skjut avledarplattanordningen in i motorn, i stället för den inre oljefiltrets lock. Skruva den nya bultar medföljer oljefilter flyttningssats på plats med en 4 mm insexnyckel och dra sedan åt skruvarna till 7,6 foot-pounds.
7

Dra oljefiltret monteringsplattan och både oljeslangar mellan framsidan av motorn och den högra nedre ramen järnväg. Ta bort lås i slutet av oljefiltret monteringsplatta, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Montera oljefiltret plattan på tvärbalken löper mellan de vänstra och högra nedre rambalkar. Skruva claps bultarna på plats.
8

Skruva oljefiltret, försedd med flytten kit, på oljefiltret monteringsplattan för hand. Dra åt oljefiltret till 12 fot-pounds.
9

Skruva oljelocket från den högra sidan av motorn. Fyll motorn med tre liter 10W-30 API SF-motorolja, med hjälp av en tratt. Skruva oljan locket på plats.
10

tillbaka den undre avgasröret på framsidan cylindern. Dra åt muttrarna avgasröret 14 foot-pounds. Slip båda ljuddämparna på den övre och nedre avgasrör, dra sedan åt ljuddämparen klämmor, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.
11

tillbaka höger fotsteg, med hjälp av en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Dra fotplattan bultarna till 47 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111502.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.