Hur byta olja på en 83 Shovel Head

Den Shovelhead var Harley-Davidson primära motormodell 1966-1984, då den ersattes av Evolution motorn. Den 1208 cc V-twin Shovelhead motor kunde ses i nästan varje motorcykel byggd av Harley-Davidson under sitt 18-åriga styre. Medan mycket lite av motorn ändrats sedan den infördes, mottog Shovelhead en bil-typ spin-on oljefilter i 1982, monterad under den bakre delen av vevhuset, vilket gör att filtret bytas snabbt. Oljebyten bör göras var 1.500 till 2.000 miles för att hålla dessa äldre motorer i toppskick. Saker du behöver
Hylsnyckel
1/4- och 5/8-tums sockets
Flat skruvmejsel Flighter Long tratt
Olja fånga pan
Tömningspropp Oil bricka
filter
Fyra liter, SAE 20W-50 API SF eller SE-motorolja
Momentnyckel
Förseglingsbar en gallonsbehållare
Visa fler instruktioner
1

Unbolt motorcykelns sits, med en hylsnyckel och en 1/4-tums socket eller en flat skruvmejsel. Dra den högra ramkåpa, placerad under höger stol järnväg, för hand för att exponera oljetanken.
2

Starta motorcykelns motor och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma oljan. Stanna motorn och låt oljan nöja ytterligare fem minuter. Addera 3

Skruva av locket från toppen av oljetanken för hand. Placera en lång tratt och en olja dropplådan under oljetanken. Skruva bort avtappningspluggen från botten av oljetanken, med hjälp av en hylsnyckel och en 5/8-tums socket. Låt oljan tanken rinna i minst fem minuter.
4

Ta bort brickan från avtappningspluggen, rengör gängorna avtappningspluggen med en trasa. Slip en ny bricka på oljepluggen, skruva därefter in kontakten i oljetanken för hand. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds, med en momentnyckel och en 5/8-tums socket.
5

Skruva av oljefiltret från botten av motorn, vänd bakhjulet, med en oljefilternyckel eller en rem skiftnyckel. Tappa ur oljefiltret och någon olja kvar i oljepumpen i din olja fångst pan. Rengör oljepumpen och oljan trådar pump med en trasa.
6

Coat det nya oljefiltret s packning med SAE 20W-50 API SF eller SE-motorolja, skruva sedan filtret på oljepumpen för hand tills du känner motstånd. Dra åt oljefiltret ytterligare två tredjedelar av en sväng för att täta oljefiltret mot motorn.
7

Fyll oljetanken med 3,5 liter SAE 20W-50 motorolja, skruva sedan filler locket på plats för hand. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att fördela den färska oljan hela motorn. Stanna motorn och låt oljan nöja något i ytterligare tre minuter.
8

Lyft motorcykeln från dess sida står och håller den i en nivå, upprätt läge. Skruva av tanklocket och torka sin oljestickan med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan tills tanklocket vilar ovanpå oljetanken, sedan ut oljestickan. Helst bör oljan på oljestickan vara ovanför påfyllningsstrecket tryckt på undersidan av stickan. Alternativt bör oljenivån vara en tum under oljetanken påfyllningsröret. Tillsätt olja, som behövs, för att höja oljenivån ovanför påfyllningsstrecket. Skruva fast tanklocket på plats för hand och sänka motorcykeln på sidostödet.
9

Skjut den högra ramen kåpan på plats över oljetanken för hand. Sätt tillbaka sätet på motorcykeln.
10

Seal din spilloljekärl med ett lock eller tom den använda motoroljan i en förslutningsbar 1-liters plastbehållare. Ta den använda motoroljan till närmaste Harley-Davidson servicecenter eller bildelar butiken för bortskaffande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111501.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.