Så Kontrollera tändstiften på en GSXR 1000

Som en del av din GSX-R1000 ordinarie underhåll rutin, rekommenderar Suzuki en inspektion av dess fyra tändstift var 4000 miles. Bortsett från att se tändstiften är i skick, pluggar själva kan ge en snabb titt på motorcykelns prestanda. Under normala omständigheter kommer den värme som alstras av motorn vrider tändstift s elektroder en ljusare färg. En variation i färg och skick tändstift är en indikation på överhettning eller en förlust av förbränning, som alla är behandlingsbara genom att använda tändstift med en annan värmetal. Saker du behöver
5 och 6 mm Allen skiftnycklar
Stativstav
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
16 mm tändstiftshylsor
Wire gauge
CR9EIA-9 Tändstift
CR8EIA-9 Tändstift (tillval) katalog CR10EIA-9 Tändstift (tillval) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort de nedre Bränsletank /ram covers från motorcykeln. Skruva monteringsbulten från framsidan av båda kåporna, som ligger under den främre av bränsletanken, med användning av en 5 mm insexnyckel. Dra den mellersta delen av den täcker bort från krok-och-ögla fäst vid ramen, dra sedan plast chefer på baksidan av locken ur gummigenomföringarna inbyggd i svansen spackling. Detta gäller bara för 2009 och nyare GSX-R1000 modeller.
2

Skruva ur skruvarna från båda sidor av sadeln, precis under fronten på sittdynan, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft den främre delen av sitsen upp och sedan dra hela sätet framåt tills hakarna under baksidan av sätet är fria från konsolen fäst vid motorcykelns ram.
3

Skruva den främre bränsle-tank montering bultar från konsolen under motorcykelns styre, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Lyft bränsletanken bort av ramen mot pivot placerad vid basen av bränsletanken. Prop bränsletanken uppåt, med den stång som finns i motorcykelns verktygssats. Koppla avsändaren bränslenivå och bränslet kontakterna pumpen från botten av tanken. Dra bränsleslangar bort av utloppen bränslepump. Skruva bränsletanken gångjärnsskruven, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel, lyft sedan bränsletanken bort av motorcykeln.
4

Ta av locket luften rutan, med en stjärnskruvmejsel. Dra ut luftfiltret ur luften rutan. Skruva av monteringsbultar från toppen och centrum för luftlådan, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra luftskåpet bort av spjällhuset församling. Koppla de elektriska kontaktdonen och luftslangar från botten av luftlådan. Ställ luften rutan åt sidan.
5

Lossa tändkabeln från första cylindern på vänster sida av motorn för hand. Skruva av tändstiftet, med hjälp av en 16 mm hylsa tändstift och en hylsnyckel.
6

Titta på det allmänna tillståndet för tändstiftet för uppenbara tecken på skador, inklusive smält elektroder eller spruckna isolatorer. Byt ut tändstiftet med en ny CR9EIA-9 tändstift, om den är skadad på något sätt.
7

Kontrollera gapet tändstift, avståndet mellan tändstiftet elektroder, med en trådtjocklek. Suzuki specificerar ett gap på 0,031 till 0,035 tum mellan elektroderna. Om tändstiftet gapet är inte inom detta område, byt tändstift. Försök inte justera avståndet.
8

Titta på färgen på tändstiftet s elektrod och isolator. Helst tändstiftet wil har en Ijusbrun färg i hela. Om tändstiftet visas mörkbrun eller våt, är tändstiftet alltför "kallt" för kraven från motorn, vilket minskar uteffekten hos motorn. Byt ut tändstiftet med en CR8EIA-9 tändstift. Alternativt, om tändstiftet verkar glaserade eller kalkhaltig-vit i färgen, är tändstiftet för varmt och kan orsaka överhettning. Byt ut tändstiftet med en CR10EIA-9 tändstift.
9

Skruva ur tändstiftet i motorn för hand. Dra fast tändstiftet till 8 foot-pounds, med hjälp av en 16 mm hylsa tändstift och en momentnyckel. Anslut tändkabeln på änden av tändstiftet för hand. Kontrollera återstående tändstift, en i taget, genom att använda den ovan beskrivna metoden.
10

Anslut de elektriska kontaktdonen och luftslangar till botten av luftlådan. Skjut flänsar på undersidan av luft rutan under spjällhuset inlopp. Skruva luften rutan fästbultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Sätt tillbaka luftfiltret, följt locket luften rutan. Skruva luftskruvar lock på plats, med hjälp av en stjärnskruvmejsel.
11

Montera bränsletanken på motorcykeln. Skruva bränsle bolt tanken gångjärnet på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Återanslut avsändaren bränslenivå och bränsle kontakter pump, tryck sedan bränsleslangarna på försäljningsställen bränslepump. Sänk tanken på ramen, skruva sedan de främre bultarna på plats med en 6 mm insexnyckel.
12

Skjut hakar fast under bakre delen av sadeln under fästet fäst vid motorcykelns ram , nära svansen formplåten. Sänk sitsen på ramen och skruva sedan sitsupphängningen bultar på plats med en 5 mm insexnyckel.
13

Skjut plast chefer på baksidan av bränsletanken /ram täcker in de byggda kragarna i svansen formplåten. Tryck skydden mot ramens hook-and-loop fästelement, sedan skruva bultar på plats på framsidan av täcket med en 5 mm insexnyckel. Detta gäller bara för 2009 och nyare GSX-R1000 modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111130.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.