Hur man byter olja i en 1340 Evolution

Den 1340-cc Evolution motor användes av alla Harley-Davidson motorcyklar byggda mellan 1984 och 1998, då det till stor del ersatts av de nya Twin-Cam 88-motorer. Som av 2011, förblir Sportster den enda modell från Harley-Davidson som fortfarande sysselsätter Evolution motorn, i både 883-cc och 1200 cc-varianter. Även om Evolution hyllades för sin pålitlighet, hålla motorn vid sitt operativa topp krävs regelbundna oljebyten varje 2500 miles. Uppgiften är ganska enkelt, men det finns några skillnader mellan olika Harley-Davidson modeller. Saker du behöver
platt skruvmejsel
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Plomberbart olja fånga pan
Shop handdukar
Tömningspropp bricka skiftnyckel
Vridmoment
Oljefilternyckel
Oljefilter
Tre liter SAE 20W-50 mc-motorolja
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn gå på tomgång i stället i 3 till 5 minuter för att värma utbudet motorolja. Stanna motorn när oljan har värmts, låt oljan nöja ytterligare 3 till 5 minuter.
2

bort oljan locket från den högra sidan av oljetanken, under framsätet. Detta kommer att släppa in luft i tanken och påskynda processen oljeavtappning.
3

Leta motorn slangen oljan rinna nära den vänstra bakre rambalken, nedanför transmissionsenheten. Dra bort dräneringsslangen ur sin hållarbygeln, ta sedan bort avtappningspluggen med en platt skruvmejsel. Alternativt, 1993-1998 Touring modeller använder en plugg vevhus avlopp, placerad under framsidan av motorn. Skruva bort avtappningspluggen, med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. Tappa ur motoroljan i en förslutningsbar olja fångst pan.
4

Rengör kontakten vevhuset avloppet, om den tagits bort från en 1993 eller nyare Touring modell, med en butik handduk. Ta bort brickan avtappningspluggen och ersätta den med en ny bricka. Skruva bort avtappningspluggen i motorn för hand, dra sedan åt den till 22 foot-pounds, med en 5/8-tums hylsa och en momentnyckel. Hoppa över detta steg om du arbetar på ett Evolution-utrustad Sportster, Softail eller Dyna motorcykel.
5

Skjut avtappningspluggen i oljan dräneringsslangen och dra åt slangklämman, med hjälp av en platt skruvmejsel . Skjut på slangen oljan rinna i sin hållarbygeln på vänster bakram järnväg.
6

Skruva av oljefiltret från oljepumpen på framsidan av motorn, med en oljefilternyckel. Töm oljefiltret i din olja fångst pan, ställ sedan in oljan filtrera undan för återvinning. Torka bort den gamla oljan från gängorna oljepump, med en butik handduk.
7

Fyll ett nytt oljefilter med SAE 20W-50 mc-motorolja, då pälsen oljefiltret s tätande O- ring med olja. Skruva det nya filtret på oljepumpen för hand, tills O-ringen kommer i kontakt med oljepump. Dra åt oljefiltret ytterligare en halv varv för hand för att täta filtret.
8

Häll 2,5 liter motorolja i oljetanken påfyllningshals, med hjälp av en tratt. Sätt tillbaka oljelocket, starta sedan motorn. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter, sedan stänga av motorn och lyft motorcykeln i upprätt läge. Kontrollera oljenivån, med mätstickan inbyggd i botten av oljebehållaren cap. Lägg 1 till 2 dl olja i oljetanken, om oljenivån är under den undre markeringen skuren i mätstickan. Rengör mätstickan med en butik handduk, sedan tillbaka oljan cap.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111496.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.