Hur man fixar en Kopplingskabel på en 1982 Kawasaki KZ750

En trasig koppling kabel kan snabbt sätta stopp för en stor dag för ridning, så att du utan ett sätt att driva ditt 1982 Kawasaki KZ750 s koppling. Även om det är möjligt att sätta tillbaka en trasig tunnformad montering på stål kopplingskabel, den metod som krävs för att göra det säkert kräver omfattande praxis och flera specialiserade verktyg. På samma sätt kan en kabel som har fästs vid dess mittpunkt inte repareras alls. Den säkraste, mest kostnadseffektiva reparation metod är att ta bort och byta ut hela kopplingen kabeln. Typiskt, kan kabeln bytas inom 15 minuter, med ett fåtal verktyg. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
10 mm fast nyckel
platt skruvmejsel
10 mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft KZ750 på dess centralstödet. Ta bort locket kopplingen justering, som ligger på vänster sida av motorn, på Framdrev omslaget, med en stjärnskruvmejsel. Ta det främre kedjehjulet locket från motorns vevhus, med en stjärnskruvmejsel.
2

Lossa drevet täcker kopplingen inställningsmutter skruvlås, med hjälp av en 10 mm fast nyckel. Vrid justerskruven moturs med en platt skruvmejsel för att frigöra slutet kopplingen kabeln från den interna kopplingen armen på insidan av drevet locket. Addera 3

Dra motorsidan koppling kabeländen ut från den interna kopplingen armen. Dra kopplingen kabeln ut från botten av drevet locket.
4

Lossa stora tumhjul, som ligger bakom kopplingshandtaget abborre, på vänster handtag. Vrid justeringsskruven abborre kabeln medurs för att lossa kopplingen kabeln till sin lösaste läge. Vrid runt kopplingen kabeln ur spåret skuren i kopplingshandtaget och spaken abborre, dra sedan den övre kabeländen ut från spärren på undersidan av kopplingshandtaget.
5

Dra kopplingskabel upp och ut ur KZ750 s ram.
6

in den nya kopplingen kan mellan strålkastaren och vänster sida av ratten oket. Dra kabeln genom metall öglor på vänster ramlisten mot motorn. Skjut kopplingen till porten i botten av drevet locket och lyft den nedre kabeländen i den inre kopplingen armen. Sätt tillbaka drevet locket på motorns vevhus, med en stjärnskruvmejsel.
7

Tryck den övre änden kopplingen kabeln till spärren på undersidan av kopplingshandtaget, sedan dra kabeln genom skåran skuren i kopplingshandtaget och spaken abborre.
8

Vrid drevet täckskruven koppling justering medurs med en platt skruvmejsel tills det blir svårt att slå. Vrid justerskruven moturs ett halvt varv. Håll skruven på plats med skruvmejsel, dra åt justermuttern skruvlås, med hjälp av en 10 mm fast nyckel. Sätt tillbaka locket kopplingen skaderegleraren på drevet locket, med en stjärnskruvmejsel.
9

Lossa mid-kabel mutter skaderegleraren lås, ligger längs den vänstra ramen järnväg som sträcker sig ner från styrhytten oket, med hjälp av en 10 mm skiftnyckel. Vrid justeringsskruven moturs 5 till 6 varv för att dra åt kopplingen kabeln. Dra åt muttern skaderegleraren låset.
10

griparkopplingen in tills du känner motstånd, håll sedan spaken på plats. Helst bör en 1/8-tums gap visas mellan slutet av kopplingshandtaget och spaken abborre. Vrid spaken skaderegleraren abborre kabel moturs tills gapet har minskat till 1/8-tums, om det behövs. Dra tumhjulet mot spaken abborre för att säkra kabeln justerare. Släpp kopplingshandtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111495.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.