Hur man installerar en koppling på en Yamaha YZF 600R

Yamaha YZF600R s koppling består av en uppsättning av stål och fibrös ring-liknande plattor som hålls på plats av en fjäderbelastad yttre tryckplatta. Under normala körsituationer, kopplingsskivorna och fjädrarna är ganska tålig och kan ge flera års pålitlig drift. Däremot kan aggressiv användning av kopplingen för racing försvagas snabbt kopplingsfjädrar och slits ut kopplingsplattorna. Slitna kopplingsplattorna eller försvagade fjädrar kan få kopplingen att slira, vilket gör att motorcykeln att flytta även när kopplingshandtaget är intryckt. Lämnas därhän, kan en slirkoppling orsaka ännu en förlust av kontroll. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
Hylsnyckel
10 mm hylsa
Digitalt skjutmått
5 Kopplingsfjädrar
8 fiber kopplingsplattorna
8 stål kopplingsplattorna
SAE 10W-30 typ SE motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sin spark stå och låt den svalna i minst 1 timme.
2

Lossa skruvarna fästa botten spackling panelerna till mitten spackling paneler på båda sidor av motorcykeln, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Sänk ned kåpan bort från motorcykeln som en församling, sedan dra kåpan ut från under höger sida av motorcykeln för hand.
3

Skruva ur skruvarna fästa den högra mellersta kåpa panel till den övre kåpan med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra den högra kåpan panelen från motorcykeln. Nå bakom panelen och dra den högra främre turn-signal.
4

Demontera skruvarna kopplingskåpan från höger sida av motorblocket, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Dra kopplingskåpan och packningen från vevhuset för hand.
5

Skruva alla fem fjäderbultarna från ansiktet av den yttre kopplingstryckplattan, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra alla fem kopplingsfjädrar av fjädertrycket brunnarna för hand. Mät längden kopplingsfjädern, med användning av ett digitalt skjutmått. Byt fjädrarna som en uppsättning, om någon av fjädrarna "mätningarna är större eller mindre än 1,48 tum.
6

Dra den yttre plattan koppling trycket av kopplingen korgen för hand. Skjut alla 16 kopplingsplattorna ur kopplingen korgen.
7

Blötlägg nya stål och fiber kopplingsskivorna i SAE 10W30 Typ SE motorolja för 10 minuter.
8

Skjut plattan fiber kopplingen in kopplingskorgen, följt av en stål kopplingslamellen. Montera de återstående kopplingslamellerna, omväxlande från fiber till stålplåtar, till sista fibern plattan har installerats.
9

Skjut den yttre plattan kopplingstrycket in kopplingen korgen, rikta in hålen i botten av våren brunnar med monteringshålen borrade in kopplingen korgen centrala navet. Sätt i kopplingsfjädrar till våren brunnar, skruva sedan fjäderbultarna på plats med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Spänn fjädern bultarna till 5,8 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
10

tillbaka kopplingskåpan och packningen på vänster sida av motorn, med 4 mm insexnyckel. Dra åt bultarna kopplingskåpa till 8,7 foot-pounds.
11

Installera rätt mellersta spackling panel och de undre panelerna formkroppsskalens på motorcykeln, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111494.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.