Historien om Honda Express

USA och stora delar av västvärlden upplevt en oljekrisen 1973, vilket resulterar i långa rader på bensinstationer och bränsle ransonering. Amerikanska förare blev mer bränsleeffektivitet minded. För att dra nytta av den växande marknaden för gas-snåla fordon, började många motorcykeltillverkare utveckla mopeder. Honda in mopeden marknaden år 1977 med sin NC50 Express. Den Express var tekniskt en "noped" eftersom det inte har pedaler. Bakgrund

Honda ingenjörer insåg att den ökande efterfrågan på bränslesnåla mopeder drevs till stor del av konsumenterna som var obekanta med drift tvåhjuliga motordrivna fordon. Syftet var att hålla Express lätt att använda, bränslesnåla och pålitliga. Den Express drevs av en 49 cc encylindrig, tvåtaktsmotor. Honda försett Express med en oljepump som kombinerade olje-och bensin internt, vilket eliminerar behovet för konsumenten att blanda gas och olja på egen hand. Den Express levereras på målet om bränsleeffektivitet, få ett rapporterat 85-100 mpg. För att öka dess användarvänlighet ytterligare, gav Honda Express en automatisk växellåda.
Honda NC50 Express

Honda introducerade basmodellen NC50 Express 1977. Den hade en luftkyld, 49 cc encylindrig, tvåtaktsmotor och automatisk växellåda. Den hade en poäng tändning, vår starter och manuell choke. Den NC50 erbjöds i USA genom 1983 och i Förenade kungariket genom 1984.
Honda NA50 Express II

Honda lagt Express II till lineup 1979. Det delade motorn och transmissionen av basmodellen Express. Den Express II hade en ny ram och större sits. Honda stoppade produktionen på Express II efter 1981 års modell.
Honda NX50 Express SR

Express SR, infördes 1981, var en scooter-stil version i Express. Den Express SR var den första modellen i lineupen att få en elektrisk startmotor tillsammans med ett 12 volts elsystem för att driva den. Honda producerat Express SR igenom 1982.
Honda NU50 Urban Express

Urban Express ersatte Express II 1982. Urban Express kombinerade ramen för Express II och drivlinan i Express SR. Honda erbjöd också NU50m Urban Express Deluxe 1982. Den Deluxe hade en elektrisk startmotor och större batteri än basmodellen Urban. Båda modellerna erbjöds med 1983 i USA och genom 1984 i Storbritannien
förbättringar av Express

Även Honda endast tillverkat Express linje i åtta år - 1977 genom 1984 - det gjorde ett antal förbättringar av linjen genom dessa år. År 1980 fick Express modellerna blinkers och ett större batteri. Honda gav Express en automatisk choke, sparka starter och solid state tändning i 1981. Samma år, var en automatisk tvåväxlad växellåda läggs till Express II. Den Express fick två-växlad växellåda 1982 var året Express II sjunkit och Urban Express modellerna introducerades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111176.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.